058-2963300
SC Cambuur en FC Groningen in evenwicht in oefenduel

SC Cambuur en FC Groningen in evenwicht in oefenduel

4 maart 2019, 17:35

Een combinatieteam van reserves van het eerste elftal en spelers van Jong SC Cambuur speelden vanmiddag vriendschappelijk tegen een combinatieteam van FC Groningen. Op Sportpark Corpus den Hoorn werd het na negentig vermakelijke minuten 2-2.

Bij SC Cambuur stonden met Jones, Robertha, Bos, Calor, Ciganiks en Van den Beemt zes jongens aan de aftrap die normaal gesproken tot de eerste selectie behoren. Bij FC Groningen speelden zelfs negen spelers die deel uitmaken van de wedstrijdselectie van het eerste elftal.

Op het veld was dit maar nauwelijks terug dit zien, al kwamen de Groningers na een uur spelen wel op voorsprong. Het was Michael Breij die fraai scoorde namens de thuisploeg. SC Cambuur gaf zich echter niet gewonnen en kwam door doelpunten van Jones en Ciganiks zelfs op een 1-2 voorsprong.

Gewonnen werd er echter niet, want rechtsback Jordy den Hoedt werkte de bal in de slotfase ongelukkig in eigen doel. Zo eindigde het duel in 2-2 en dat was gezien de verhouding een terechte eindstand.

Opstelling FC Groningen: Begois, Van de Looi, Van der Kaap, Kramer, Absalem, Margaritha, Itakura, Hrustic, Breij, Pohl en Gladon

Opstelling SC Cambuur:
Bos, Den Hoedt, Van den Berg, Akoy, Houtkoop, Van den Beemt, Calor, Akhamrane, Jones, Ciganiks en Robertha

Scoreverloop: 60’ Michael Breij 1-0, 74’ Jones 1-1, 80’ Ciganiks 1-2, 84’ eigen doelpunt Cambuur 2-2.

Foto: www.dijksfotografie.nl