058-2963300
SC Cambuur en FC Groningen scoren beide eenmaal in ijskoud oefenduel

9 december 2022, 16:16

Op een ijzig koud Sportpark Corpus den Hoorn aan de A7 in Groningen werkten de plaatselijke FC en SC Cambuur vanmiddag een besloten oefenwedstrijd af. Het was de laatste test voor de geel-blauwen voordat er maandag koers wordt gezet naar het Spaanse San Pedro del Pinatar. Ook in het tweede oefenduel onder Ultee werd er gelijk gespeeld, al had er gezien de kansen zeker meer ingezeten. Door doelpunten van Van der Water en Suslov werd het uiteindelijk 1-1.

SC Cambuur begon beide helften met tien andere spelers, maar dat was niet af te lezen aan de intensiteit van de wedstrijd. Zowel voor als na de thee lag het tempo hoog en werd er veel energie en arbeid in de wedstrijd werd gestopt.

Al na drie minuten was het raak voor SC Cambuur en het was Silvester van der Water die als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier kwam. Hij werd aangespeeld aan de rechterkant en na een prima aanname vooruit schoof hij de bal in de verre hoek.

Diezelfde Van der Water had nog zeker twee uitstekende kansen op meer in de eerste helft en raakte zelfs nog de paal, maar het zou bij één treffer blijven voor de Leeuwarders.

Ook FC Groningen liet zich niet onbetuigd en kwam een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Robbin Ruiter. Het elftal van goede oude bekende Dennis van der Ree, hij neemt voorlopig de honneurs waar na het ontslag van Frank Wormuth, raakte zelf de lat en had uit de scrimmage die daarop volgende misschien wel moeten scoren, maar dat zou pas na rust lukken.

Eerst was het nog wel Jamie Jacobs die met een kopbal nog dichtbij een verdubbeling van de score was, maar niet veel later tekende Suslov met een droge schuiver in de hoek voor de gelijkmaker.

Daar zou het bij blijven in de Groningse kou, al had Michael Breij daar nog verandering in kunnen brengen. Hij kreeg, na goed voorgeven van Sai van Wermeskerken, misschien wel de grootste kans van de wedstrijd. Van dichtbij wist hij het net echter niet te laten bollen en zo werd het voor de tweede keer op rij een 1-1 gelijkspel in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Morgen wordt er nog één keer getraind in Leeuwarden, waarna het volgende week tijd is voor het trainingskamp in Spanje.

Opstelling SC Cambuur eerste helft: Ruiter; Van der Meer, Tol, Bergsma, Sylla; Hoedemakers (C), Van Kaam, Smit; Van der Water, Boere en Balk

Opstelling SC Cambuur tweede helft: Ruiter; Van Wermeskerken, Mac-Intosch, Smand, Bangura; Paulissen, Breij, Jacobs; Sambissa, Uldrikis en Mambimbi

Opstelling FC Groningen eerste helft: Leeuwenburgh; van Gelderen, te Wierik, Šverko, Määttä; Schreuders, Valente, Lundqvist; Irandust, Pepi en Abraham

Opstelling FC Groningen tweede helft: Hoekstra; Dankerlui, Blokzijl, Balker, Kalley; Kasanwirjo, Pelupessy, Oratmangoen; Suslov, Van Bergen en Krüger

Scoreverloop:
3’ 0-1, Van der Water
65’ 1-1, Suslov