058-2963300
SC Cambuur en FC Volendam delen punten

SC Cambuur en FC Volendam delen punten

19 maart 2017, 16:57

Nu langzamerhand het einde van de reguliere competitie in zicht komt wordt de strijd om de bovenste plekken in de Jupiler League steeds spannender. Wie kampioen wordt staat wel vast, maar het gevecht om de plaatsen eronder, met name voor de tweede tot en met de vijfde plaats, woedt hevig en kent nog menig gegadigde. In het winderige Volendam stonden vanmiddag twee belangrijke ploegen voor de bovenste plekken tegen over elkaar. De plaatselijke FC staat op dit moment vijfde, terwijl SC Cambuur met één puntje minder op de zesde plaats bivakkeert. Met recht was er dus deze middag sprake van een heuse topper. Ook een uitgelezen kans om tegen een directe concurrent bijzonder goede zaken te doen. In de voorbeschouwing op dit belangrijke treffen was de technische leiding van de Leeuwarders erg duidelijk; in een 4-3-3 systeem vol voor de winst! Dat de beide teams elkaar niet veel ontlopen, bleek wel de einduitslag. Na afloop stond er in een winderig Kras Stadion namelijk een 1-1 op het scorebord, een stand die voor de rust al was bereikt.

Gesteund door een volledig uitverkocht blauw geel uitvak had Sipke Hulshoff zijn formatie in vergelijking met de succesvolle en doelpuntrijke uitwedstrijd in Oss op een aantal plekken gewijzigd. Zo keerden Martijn Barto en Jordy van Deelen terug in de basis. Onder invloed van de harde wind ging er in het begin aan beide kanten veel mis, maar uit de eerste de beste serieus uitgespeelde aanval was het wel meteen raak. Martijn Barto stond aan de basis en uit een voorzet van Stefano Lilipaly schoof Sander van de Streek eenvoudig in de negende minuut zijn zeventiende seizoenstreffer binnen. Door deze vroege openingstreffer begonnen de Leeuwarders wat gemakkelijker te combineren en maakten het door vroeg druk te zetten op de Volendamse verdediging de thuisploeg erg lastig. Na ruim een half uur spelen kwam het Andere Oranje toch op gelijke hoogte. Een schot van Kevin van Kippersluis dwarrelde via Robbert Schilder uiteindelijk over Harm Zeinstra. Zodoende waren beide teams in de eerste 45 minuten erg effectief in het benutten van hun kansen.

Halverwege de wedstrijd gingen twee ongewijzigde elftallen op zoek naar de winst. Die leek er al vroeg te komen, maar een schot van Stefano Lilipaly kon met het nodige kunst- en vliegwerk worden tegengehouden. FC Volendam nam wat meer het heft in handen, maar het regende bepaald geen kansen. Zeker in het eerste kwartier was er op het veld sprake van een patstelling. Met het inbrengen van Jurjan Mannes voor Martijn Barto (waardoor Sander van de Streek in de punt van de aanval kwam te spelen) probeerde Hulshoff dit te doorbreken. Een slim genoten vrije trap van Xander Houtkoop in de 68e minuut bracht Stefano Lilipaly in stelling om vrij uit te halen, maar zijn schot belandde helaas bovenop de lat. Ook het inbrengen van Tarik Tissoudali moest voor nieuwe impulsen zorgen. Die kwamen er ook. Jamiro Monteiro kopte rakelings voorlangs, Tarik Tissoudali zorgde met een knappe individuele actie voor enige dreiging, maar ook de thuisploeg liet zich in de omschakeling niet onbetuigd. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de wedstrijd eindigde in een remise. Een terechte puntendeling, al had Cambuur wel het meeste recht op een driepunter.

SC Cambuur krijgt over 2 weken, op 31 maart de kans om zich weer verder in de top te nestelen. Dan spelen we op jacht naar de hoogste plekken in de Jupiler League in ons eigen stadion tegen FC Emmen.

Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Mohamed Betti, Paul Kok, Hennie Schilder, Erik Schouten, Kees Kwakman (38. Ties Evers), Joey Veerman, Rodney Antwi (69. Rihairo Meulens), Gerry Vlak, Enzo Stroo, Kevin van Kippersluis

Opstelling SC Cambuur: Harm Zeinstra, Jordy van Deelen, Marvin Peersman, Matthew Steenvoorden, Robbert Schilder, Erik Bakker, Sander van de Streek, Jamiro Monteiro, Stefano Lilipaly, Martijn Barto (62.Jurjan Mannes), Xander Houtkoop (68. Tarik Tissoudali)

Scheidsrechter: J. (Jochem) Kamphuis

Gele kaarten: Rihairo Meulens (FC Volendam)

Aantal toeschouwers: 5.269

Fotografie: www.dijkfotografie.com