058-2963300
SC Cambuur en FC Volendam schieten weinig op met remise

SC Cambuur en FC Volendam schieten weinig op met remise

30 maart 2018, 22:22

Hoewel de huidige dertiende plek anders zou doen suggereren en deze positie op de ranglijst in bijna elke andere competitie geen enkel perspectief zou geven, is er voor de manschappen van René Hake dit seizoen nog genoeg om voor te spelen. Het is dan wel zaak om in de komende weken een aantal broodnodige overwinningen te boeken en als logisch gevolg hiervan in het linkerrijtje van de Jupiler League te geraken. Oftewel, de Leeuwarders snakken in de resterende zeven duels naar punten om zodoende straks deel te kunnen nemen aan de strijd in de Play-Offs. De onderlinge verschillen tussen de kandidaten hiervoor zijn erg klein en de punten derhalve duur. Een uitgelezen mogelijkheid hiervoor vormde het dubbele (thuis) programma, want in een tijdsbestek van vier dagen mag onze geel blauwe equipe in eigen huis een tweetal wedstrijden afwerken. Om te beginnen vanavond met een wedstrijd tegen FC Volendam dat op basis van een minder doelsaldo een plaatsje op de ranglijst onder Cambuur bivakkeerde. Beide ploegen hielden elkaar deze avond in evenwicht en schoten na een 2-2 eindstand daar eigenlijk beide niks mee op.

Door een schorsing van Matthew van Steenvoorden en een knieblessure van Jordy van Deelen was het achterin puzzelen geblazen voor René Hake en zijn technische staf. Martijn van der Laan en de debuterende Kenny Teijsse waren hun logische vervangers. Na een rommelig begin leidde de eerste de beste uitgespeelde aanval tot een kans voor Xander Houtkoop. Diezelfde Houtkoop schoot even later uit een prima aanval bovenop de lat. Gaandeweg de eerste helft kregen de Volendammers wat meer vat op de wedstrijd en de wijdbroeken van Misha Salden gingen steeds gemakkelijker voetballen. Leken de Leeuwarders uit een scrimmage in de 25e minuut de leiding te nemen, op het half uur kwam dan toch eindelijk de verdiende openingstreffer. Xander Houtkoop liet uit een afgemeten voorzet van Ricardo Kip de Volendamse doelman Hobie Verhulst kansloos. De thuisploeg mocht niet lang van de voorsprong genieten, want Rodney Antwi bracht FC Volendam luttele minuten later alweer langszij. Cambuur had het daarna lastig en mocht Vrouwe Fortuna bedanken dat een aanval van FC Volendam via doelman Cummins en het aluminium over het doel ging. Uit de hierop volgende tegenaanval maakte Daniël Crowley echter zijn eerste doelpunt in dienst van Cambuur en zette daarmee de 2-1 op het scorebord. Dit was eveneens de ruststand.

Na de rust verving Darren Rosheuvel Kenny Teijsse die een ongelukkige eerste helft speelde. Vanaf de eerste minuut in het tweede bedrijf liet Cambuur er geen twijfel over bestaan welke intenties ze hadden. De Leeuwarders zetten vol druk op het doel van de bezoekers en smaakmaker Daniel Crowley liet bij vlagen weer zien hoe fantastisch hij kan voetballen. Maar net als de eerste helft trokken de Noord-Hollanders ook in de loop van de tweede helft het initiatief steeds meer naar zich toe. Dat resulteerde in de 75e minuut tot de verdiende gelijkmaker. Erik Cummins moest het antwoord schuldig blijven op een kopbal van de ingevallen Anthoni Berensteijn. Met steun van het thuispubliek en de ingevallen Kevin van Kippersluis probeerde de geel blauwe brigade toch de overwinning te forceren. Die leek er vlak voor tijd te komen toen uit een vloeiende aanval de inzet van Sai van Wermeskerken via de hand van Hobie Verhulst net over de deklat scheerde. Helaas bleef het hierbij en stapten de Leeuwarders met een teleurstellende puntendeling het veld af.

De volgende wedstrijd voor Cambuur op de voetbalkalender is komende maandag al. Op Tweede Paasdag spelen de mannen van René Hake in eigen stadion tegen FC Eindhoven. Om de hoop op deelname aan het ‘toetje’ van de competitie levend te houden lijkt het behalen van een driepunter tegen de ploeg van David Nascimento uitermate gewenst.

Opstelling SC Cambuur: Erik Cummins, Sai van Wermeskerken, Robbert Schilder, Martijn van der Laan, Kenny Teijsse (46. Darren Rosheuvel), Ricardo Kip (83. Kevin van Kippersluis), Daniël Crowley, Daan Boerlage, Alvin Daniels (72. Issa Kallon), Martijn Barto, Xander Houtkoop

Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Gijs Smal, Daan Klinkenberg, Marco Tol, Ties Evers, Alex Plat (79. Nick Runderkamp), Kevin Visser, Gerry Vlak, Nick Doodeman, Enzo Stroo (86. Teije ten Den), Rodney Antwi (49. Anthoni Berensteijn)

Scheidsrechter: de heer E. (Edwin) van de Graaf

Gele kaarten: Alwin Daniels (SC Cambuur)

Aantal toeschouwers: 7.283

Fotografie: www.dijksfotografie.com