058-2963300
SC Cambuur en Gemeente Leeuwarden maken zich sterk voor Oud-Oost

SC Cambuur en Gemeente Leeuwarden maken zich sterk voor Oud-Oost

17 november 2017, 18:05

Vanmiddag is op een speciale persconferentie in het Cambuur Stadion de aftrap gegeven voor het ‘Pact van Cambuur’. Dit is een nieuw project van SC Cambuur, Gemeente Leeuwarden en de Business Club Cambuur met als doel om een werkgelegenheidsimpuls te geven aan de wijk Oud-Oost.

Het is namelijk met pijn in het hart dat de club deze wijk gaat verlaten. Sinds 1936 maakt SC Cambuur, eerst als VV Leeuwarden, onderdeel uit van het straatbeeld in Oud-Oost en met de aanstaande verhuizing naar een nieuw onderkomen bij het WTC gaat dit na ruim 80 jaar veranderen.

Alle partijen zijn zich er van bewust dat een vertrek uit deze wijk ook een enorm verlies op sociaal maatschappelijk gebied gaat betekenen. Daarom willen we ons sterk maken voor de wijk om dit tegen te gaan en deze nauwe band te behouden. Het Pact van Cambuur is de eerste van meerdere initiatieven en heeft als doel om vijftig mensen uit de bestand aan een baan te helpen met de expertise en het netwerk van de betrokken partijen. Dit onder het motto: ‘van de bank naar een basisplaats’.


Aanwezig om de symbolische aftrap te verrichten in de persruimte van het Cambuur Stadion waren Ard de Graaf (Algemeen Directeur SC Cambuur), Henk Deinum (Wethouder Gemeente Leeuwarden), Friso Douwstra (Wethouder Gemeente Leeuwarden), Jan Atze Nicolai (Wethouder Gemeente Leeuwarden), Biense Dijkstra (Algemeen Directeur Bouwgroep Dijkstra Draisma) en Jan Leegstra (voorzitter Business Club Cambuur).