058-2963300
SC Cambuur en Heracles Almelo scoren beide tweemaal in oefenwedstrijd

SC Cambuur en Heracles Almelo scoren beide tweemaal in oefenwedstrijd

23 augustus 2022, 15:52

In het Oosten des lands nam SC Cambuur het eerder vanmiddag in oefenverband op tegen Heracles Almelo. Daarbij kwamen de spelers die afgelopen zaterdag tijdens het met 1-4 gewonnen treffen tegen Fortuna Sittard aanvankelijk op de bank plaatsnamen allemaal tenminste één speelhelft in actie. Na een 2-1 stand in het voordeel van de vaste bespelers van Erve Asito halverwege het treffen eindigde het vriendschappelijke duel uiteindelijk in 2-2.

De eerste 45 minuten werden gekenmerkt door op en neer golfend spel en daarbij was het de ploeg in het geel en blauw die in de 10e minuut de score opende. Een hard schot van buiten de zestien van Jamie Jacobs vloog via de paal tegen de touwen. Lang konden de Leeuwarders echter niet genieten van deze voorsprong, want amper zestig seconden later maakte Abed Nankishi alweer gelijk namens de Almeloërs. Vlak voor de pauze nam de thuisploeg zelfs de leiding met dank aan een flinke uithaal van Elias Sierra.

Na de pauze verschenen er in totaal vijf nieuwe gezichten aan Cambuur-zijde binnen de lijnen, waaronder in minuut zestig een drietal spelers van O21. Tom van der Werff was één van hen en wist binnen de minuut te zorgen voor de gelijkmakende 2-2 na een fout in de opbouw bij Heracles. De tevens ingevallen Sam Hendriks kreeg twintig minuten voor tijd een enorme kans op de winnende 2-3, maar stuitte in de één-op-één op Heracles-goalie Koen Bucker.

Na dit oefenduel in Almelo is er voor de eerste selectie van SC Cambuur morgen een rustdag, waarna vanaf donderdag de voorbereiding op het treffen met AZ in eigen huis van komende zondag verder gaat.

Opstelling Heracles Almelo: Bucker; Mokono, Olde Keizer, Les, Deyonge; Sierra, Bruns (46’ Ibrahimoglu), Scheperman; Lunding (57’ Besselink), Cicilia (46’ Basacikoglu) en Nankishi

Opstelling SC Cambuur: Ruiter; Van Wermeskerken (46’ Van der Meer), Mac-Intosch, Smand (60’ Anyasi), Sylla; Breij (46’ Timan), Ter Heide, Jacobs (60’ Van der Werff); Sambissa (46’ Hendriks), Boere en Balk (60’ Sango)

Scoreverloop:
10’ 0-1, Jacobs
11’ 1-1, Nankishi
44’ 2-1, Sierra
62’ 2-2, Van der Werff

Foto: www.dijksmedia.nl