058-2963300
SC Cambuur en MVV delen de punten

SC Cambuur en MVV delen de punten

11 oktober 2019, 23:14

Nadat Cambuur een week geleden wellicht zijn beste wedstrijd van het nog prille seizoen had gespeeld, stond vanavond in het verre Maastricht het duel tussen het plaatselijke MVV en Cambuur op de speelagenda. En als ware het een treffen uit een Zuid-Europese competitie begon de wedstrijd op het ongebruikelijk late tijdstip van kwart voor negen. De technische leiding van het eerste elftal van de Maastrichtse Voetbal Vereniging is dit seizoen niet langer meer in handen van Ron Elsen. De 52-jarige Maastrichtenaar is al ruim dertig jaar werkzaam voor de club en vervult vanaf dit seizoen de functie van technisch directeur en hoofd opleidingen. Zijn opvolger is Fuat Usta die in het seizoen ‘98/’99 in 21 duels voor onze mooie volksclub uitkwam. Dat Usta en MVV tot op heden nog niet bepaald een gelukkig huwelijk is, blijkt als je de positie van de Maastrichtenaren op de ranglijst in ogenschouw neemt. Want tot vanavond stond ‘us MVV’ke’ op de voorlaatste plek en stapte het de voorgaande vier duels als verliezer het veld af. Wat een contrast met onze mannen die het zoet smaakten van zes zeges op rij. Een overwinning op MVV zou zelf betekenen dat Henk de Jong en zijn manschappen de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie zouden innemen. Dat zat er helaas niet in, want Cambuur slaagde er eerder vanavond niet in om de overwinning in de wacht te slepen. In de Geusselt wisten geen van beide ploegen te scoren, waardoor het duel in 0-0 eindigde. En eerlijk gezegd mocht Cambuur daar op basis van deze wedstrijd niet eens ongelukkig over zijn. MVV had het betere van het spel, waardoor de geel blauwen uiteindelijk met deze remise vrede mochten hebben.

Na de galavoorstelling tegen Excelsior zag trainer Henk de Jong geen enkele aanleiding om wijzigingen aan te brengen in zijn basiselftal. De van een schorsing teruggekeerde Robin Maulun zat vanavond weer bij de selectie, al moest hij door het prima optreden van Stanley Akoy op de bank plaatsnemen. De Jong hierover in zijn voorbeschouwing: “Wanneer je twee wedstrijden op rij met ruime cijfers wint, heb je geen enkele reden om wijzigingen aan te brengen binnen de basis. Robin heeft de wedstrijden tegen Volendam en Excelsior zelf gezien en reageerde dan ook begripvol op deze keuze.” Bij de thuisploeg ontbrak onder andere de gevaarlijke Joeri Schroijen. Wel zat Thomas van Bommel, de zoon van de trainer van PSV voor het eerst bij de eerste Maastrichtse selectie. Hoewel Cambuur in de matig gevulde De Geusselt prima uit de startblokken kwam en een aantal mogelijkheden kreeg de score te openen, had Anthony van den Hurk in de éénentwintigste minuut van dichtbij de thuisploeg op voorsprong moeten schieten. Gelukkig verkeert onze doelman Sonny Stevens het hele seizoen al in prima vorm en dus hield hij ook het schot van de Maastrichtse spits met een prima reflex uit het doel. Het schudde Cambuur helaas niet wakker, want MVV bleef in het restant van de eerste helft de meest dreigende ploeg. Voornamelijk ten gevolge van het te lage tempo was Cambuur niet bij machte om het de rood witten echt lastig te maken en speelde het één van de mindere helften van het seizoen.

Na de onderbreking moest het inbrengen van Jarchinio Antonia voor nieuwe impulsen bij de Leeuwarders zorgen. Ragnar Oratmangoen bleef achter in de kleedkamer. Maar ook in de beginfase van de tweede helft was het vooreerst alle hens aan dek bij de Leeuwarders en was het wederom Sonny Stevens die de Leeuwarders overeind hield. Na bijna een uur spelen zette Henk de Jong in de persoon van Robin Maulun zijn volgende troefkaart in. Hij zorgde in ieder geval voor meer lijn en creativiteit in het spel van de geel blauwen, maar echt noemenswaardige kansen wist Cambuur ook na de komst van de Franse middenvelder niet te creëren. Cambuur had een kwartier voor tijd Vrouwe Fortuna aan haar zijde toen Joshua Holtby de bal uit een vrije trap van grote afstand op de paal knalde. Gescoord werd er deze avond niet en dat voelde voor de Leeuwarders na de voetbalshows van afgelopen week toch wel een beetje als een nederlaag. Al maakte het vanavond geenszins aanspraak op de overwinning.

Na deze verre uitwedstrijd wacht komende vrijdag gelukkig weer een thuiswedstrijd. Top Oss is dan de volgende tegenstander. De Ossenaren waren afgelopen seizoen één van de verrassingen in de Keuken Kampioen Divisie, maar bivakkeren dit seizoen tot op heden in het rechterrijtje. Aan Cambuur derhalve de taak om ook in deze wedstrijd de punten in eigen huis te houden en de reeks van gewonnen thuisduels met succes te vervolgen.

Opstelling MVV Maastricht: Nigel Bertrams, Marnick Vermijl (76. Natanaël Frenoy), Joshua Holtby (82. Gavin Vlijter), Luc Mares, Raoul Last, Serhat Kot (46. Nino Everaers), Thibaut van Acker, Jérôme Deon, Thijmen Goppel, Anthony van den Hurk, Koen Kostons

Opstelling SC Cambuur: Sonny Stevens, Jordy van Deelen, Erik Schouten, Calvin Mac-Intosch, David Sambissa, Stanley Akoy (58. Robin Maulun), Jamie Jacobs (76. Delano Ladan), Mees Hoedemakers, Issa Kallon, Robert Mühren, Ragnar Oratmangoen (46. Jarchinio Antonia)

Scheidsrechter: de heer I. (Ingmar) Oostrom

Gele kaarten: Anthony van den Hurk, Luc Mares (MVV Maastricht)

Aantal toeschouwers: 3.372

Foto: www.cambuurimages.nl