058-2963300
SC Cambuur en N.E.C. in boeiend duel elk een punt

SC Cambuur en N.E.C. in boeiend duel elk een punt

8 februari 2019, 22:57

Het was een zeer onderhoudend duel, de wedstrijd tussen SC Cambuur en N.E.C. uit Nijmegen. De wedstrijd eindigde in 1-1 en dat gaf de veldverhouding aardig weer. Cambuur herstelde zich van het debacle tegen Jong AZ, was als je alle plusjes en minnetjes bij elkaar optelt en van elkaar aftrekt zelfs een tikkeltje de betere ploeg, maar mocht bij het sluiten de markt niet klagen dat het bij een remise bleef. Toen tikte Xavier Mous een inzet Jonathan Okita met een fabelachtige save net buiten de palen. Mous, als zo vaak dit seizoen, de redder van de ploeg van René Hake.

Cambuur kwam uit de kleedkamers zoals je mag verwachten van een thuisspelend elftal dat wat goed te maken heeft. Het team zat fel op de bal, speelde heel behoorlijk en kreeg af en toe een kans, geen grote, maar wel van het type ‘die kon der oek su mar in’. Al in de derde minuut had het raak kunnen zijn, maar het voorbeeldig meelevende publiek moest wachten tot bijna het half uur toen een corner van Maulun fraai door Steenvoorden werd ingekopt. Even viel Cambuur terug, maar trok dat dipje ook vrij snel weer dicht, wat heet, in de 36-ste minuut kwam Robertha alleen voor keeper Branderhorst. Die kon nog net een hand achter zijn schot krijgen.

De tweede helft was net begonnen toen er voor het Cambuur-doel een klassieke schermutseling ontstond. Die leek op wonderbaarlijke wijze goed af te lopen voor de jongens van Hake. Schot na schot werd uit het doel gewerkt, maar toen de bui over leek te gaan kwam de  inzet van Kvida die wel doel trof. N.E.C. was duidelijk met meer inzet uit de kleedkamer gekomen en dat werd dus beloond. Okita schoot nog een keer op de buitenkant van de paal, maar -typerend voor de wedstrijd die heen en weer ging – was vervolgens de inzet van Kevin van Kippersluis. Een schitterend schot dat richting de kruising ging, maar op het laatste moment door Branderhorst uit het doel werd geranseld. Mous kreeg later zijn moment.

N.E.C.-trainer Jack de Gier kon wel leven met de remise. Zo van ‘Cambuur uit altijd lastig’. Hake vond dat Cambuur een penalty was onthouden op het moment dat Joey van den Berg Steenvoorden onderuit trok. Arbiter Jochen Kamphuis wilde van niks weten. Voor het overige:  en wedstrijd met soms een bovenliggend Cambuur en dan weer momenten ‘dat we goed wegkwamen’.

Cambuur speelt volgende week vrijdag uit tegen Roda. Ook één van tien ploegen, die net als Cambuur het middenrif van Keuken Kampioen Divisie vormt.

SC Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Maulun (77. Bangura), Ciganiks, Jansen, Jones (57. Van Kippersluis), Hendriks, Robertha

N.E.C. Nijmegen: Branderhorst, Kvida, Overtoom (67. Bruyn), Van den Berg, Druijf, Dijkstra, Labylle, Sanniez, Bossaert, Ndayishimlye (60. Wolters), Okita

Scheidsrechter: Kamphuis

Scoreverloop: 28. 1-0 Steenvoorden; 52. 1-1 Kvida

Gele kaarten: Druijf, Van den Berg en Sanniez (allen N.E.C.)

Supporters aanwezig: 7.010

Man of the Match: Matthew Steenvoorden ontving de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Wedstrijdsponsor: Popma Makelaars, Leeuwarden

Balsponsor: AppMachine, Leeuwarden

Aanvoerdersbandsponsor: Giesing Coatings, Leeuwarden

Wisselsponsor: Breman Schoonmaakgroothandel, Leeuwarden

De volgende thuiswedstrijd: vrijdag 22 februari om 20.00 uur tegen FC Dordrecht.

Foto: www.dijksfotografie.nl