058-2963300
SC Cambuur en Opteamal slaan handen ineen

SC Cambuur en Opteamal slaan handen ineen

10 augustus 2023, 15:17

Met ingang van het seizoen 2023/2024 kunnen de stafleden van zowel de eerste selectie van SC Cambuur als de teams binnen de Jeugdopleiding rekenen op de ondersteuning van de datasystemen van Opteamal. De Leeuwarder volksclub is namelijk voor de duur van tenminste drie seizoenen een samenwerking aangegaan met het zeer innovatieve bedrijf.

Opteamal biedt clubs een gepersonaliseerd systeem voor het volgen van spelers en omvat een wetenschappelijke benadering voor het monitoren en ontwerpen van trainingsprogramma’s. Het systeem is gebouwd om spelersgegevens van verschillende platformen te combineren en zet deze gegevens snel om in bruikbare informatie en genereert precies de inzichten die management, performance en medisch personeel nodig hebben om een team aan te sturen.

Nicky Boonstra, performance coach bij de eerste selectie van SC Cambuur: “Opteamal helpt ons met haar platform om eenvoudig en overzichtelijk de ontwikkeling van spelers te monitoren en analyseren. Door al de gegevens te bundelen, zorgt Opteamal voor een efficiënte afstemming tussen technische en medisch-fysieke staf. We zijn dan ook erg blij dat we de samenwerking zijn aangegaan, hierdoor kunnen we onze spelers nog beter helpen bij hun ontwikkeling.”

Bram Vanhees, sales manager bij Opteamal: “Wij zijn verheugd om met SC Cambuur samen te werken en kijken enorm uit naar de interactie met alle getalenteerde en gepassioneerde mensen binnen de club. Het is werkelijk inspirerend om te zien en te voelen hoe deze club leeft en bloeit en wij zijn dan ook ontzettend trots om hier een deel van uit te maken. Als Opteamal zullen we ons voor de volle honderd procent inzetten en zijn we vastberaden om samen met SC Cambuur nieuwe successen te behalen!”

Foto: Cambuur Media