058-2963300
SC Cambuur en PEC Zwolle in evenwicht tijdens vriendschappelijk treffen

15 januari 2024, 15:47

Precies drie dagen na de klinkende 5-2 overwinning op MVV Maastricht mochten de reserves en een aantal spelers van SC Cambuur O21 de voetbalschoenen onderbinden voor een oefenduel tegen PEC Zwolle. Plaats van handeling was het Cambuur Stadion en het doel was natuurlijk vooral om de spelers die niet wekelijks in de basis staan de nodige minuten te laten maken.

Zo verschenen onder meer Daan Reiziger, Thomas Poll, Wiebe Kooistra en Youns El Hilali aan de aftrap en was er bij PEC een soortgelijk patroon te ontdekken. In het doel stond bijvoorbeeld good old Kenneth Vermeer en met Tolis Vellios in de punt stond er genoeg ervaring in de ploeg bij de bezoekers.

De Overijsselaren konden echter niet voorkomen dat SC Cambuur al vroeg de leiding zou pakken en dat was vooral met dank aan Myles Veldman en Vincent Pichel. Eerstgenoemde was verantwoordelijk voor een lange bal en die werd niet goed ingeschat door de Zwolse defensie en zo kon laatstgenoemde vrij af op Vermeer. Pichel deed uitmuntend en schoof de bal beheerst binnen.

Lang konden de geel-blauwen niet genieten van die voorsprong, want nog geen twee minuten later was het weer gelijk. Een hoekschop van PEC kwam op het hoofd van Velios en die kopte onberispelijk raak.

Saai was het ook daarna zeker niet, want het spel golfde op en neer, al bleven echt grote kansen uit. Dat had vooral te maken met de keuzes en de uitvoering in de laatste fase, want kansen op kansen waren er aan beide kanten genoeg.

Aan beide kanten werd er na rust ook naar hartenlust gewisseld en dat maakte het duel zo mogelijk nog iets slordiger en onrustiger. Gescoord zou er resumerend niet meer worden en zo bleef het bij 1-1, al zal de technische staf vooral waarde hechten aan de gemaakte wedstrijdminuten.

Komende donderdag komt het vlaggenschip van SC Cambuur weer in actie en is USV Hercules de tegenstander in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. De plaats van handeling is Sportcomplex Zoudenbalch.

Opstelling SC Cambuur: Reiziger; Mercera, Van der Meer (80’ Anyasi), Veldman, Poll (80’ Marsman); Smand (75’ De Koe), Pichel, Nartey (40’ Van der Water); Kooistra, El Hilali (46’ Van der Werff) en Van der Veen

Opstelling PEC Zwolle: Vermeer; Görlich, Huiberts (79’ Assila), Vellios (30’ Kuijpers), García Mac Nulty (60′ Czyborra), Bobson (85′ Dedes), Reijnders (69’ El Morabit), Fichtinger, Ruward (46’ Kroeze), Oukhattou (79’ De Rooij) en Gijselhart