058-2963300
SC Cambuur en RKC Waalwijk weten in ondermaats duel het net niet te vinden

SC Cambuur en RKC Waalwijk weten in ondermaats duel het net niet te vinden

16 februari 2018, 22:22

SC Cambuur en RKC Waalwijk hebben op dit moment meer gelijkenissen dan op het eerste oog verwacht had mogen worden. Beide clubs getooid in geel blauwe shirts staan (veel) te laag op de ranglijst en ontdeden zich als gevolg hiervan eerder dit seizoen al van hun hoofdtrainer. Hoofdtrainers die beiden een verleden hebben in Leeuwarden, immers zowel Marinus Dijkhuizen als Peter van der Berg droegen met verve ons mooie shirt. Bovendien aasden zowel RKC Waalwijk als SC Cambuur vanavond nadrukkelijk op revanche. Leed afgelopen week het elftal van de in de winterstop aangestelde Hans de Koning een smadelijke nederlaag tegen de hekkensluiter van de Jupiler League, ook Cambuur liet zich thuis door MVV het kaas van het brood eten. De thuisploeg had tot vanavond zelfs al vier wedstrijden op rij verloren, waardoor de Waalwijkers naar de achttiende plaats op de ranglijst waren afgezakt. Met ervaren spelers als Serginho Greene, Johan Voskamp en Roland Bergkamp in de selectie een plek die niet strookt met de intenties en ambities van de Rooms Katholieke Combinatie Waalwijk. Maar ook voor Cambuur was het een zeer belangrijk duel om na de domper van afgelopen vrijdag weer de aansluiting met de Play-Off plekken te krijgen. “Cruciaal wil ik het nog niet noemen, maar dat dit een belangrijke pot voor ons is moge duidelijk zijn,” aldus nieuwbakken hoofdtrainer René Hake in zijn voorbeschouwing op dit duel. Cambuur hield uiteindelijk aan een pover duel slechts één punt over, want beide teams wisten geen enkele keer het net te vinden.

Na zijn korte invalbeurt van afgelopen week stond Daniel Crowley vanavond in het matig gevulde Mandemakers Stadion voor het eerst in de basis. De in het Engelse Coventry geboren middenvelder die Cambuur tot het einde van het seizoen huurt van Willem II verving Ricardo Kip die vanavond op de bank begon. Het meespelen van Sai van Wermeskerken was vooraf een twijfelgeval, hij was niet fit genoeg om aan de aftrap te staan en werd aan de rechterkant vervangen door Jordy van Deelen. Op het voormalige Sportpark Olympia waren de bedoelingen van beide teams vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk. De gastheren lieten het initiatief volledig aan Cambuur, wat in het eerste kwartier van de wedstrijd resulteerde in een flink aantal hoekschoppen en een fraaie kans voor Daniël Crowley. Zonder noemenswaardige kansen kwam in het restant van de eerste helft de meeste dreiging van de Leeuwarders; de thuisploeg was amper aan de bal. Aan klantenbinding werd in de eerste helft niet gedaan.

Nadat de twee ongewijzigde elftallen uit de kleedmakers waren gekomen leken de Brabanders in de 50e minuut met het nodige fortuin op voorsprong te komen. Robbert Schilder gleed weg, waarna Gigli Ndefe dit buitenkansje niet wist te verzilveren. De rechtsachter van RKC Waalwijk schoot de bal rakelings voorlangs het doel van Erik Cummins. Ook na rust lag het tempo van de wedstrijd erg laag, waardoor beide sluitposten nauwelijks op de proef werden gesteld. In de 72e minuut zorgde scheidsrechter Christian Mulder met het wegsturen van Ingo van Weert voor enige opwinding. Ondanks een numerieke meerderheid op het veld bleven de manschappen van René Hake weifelachtig en wisten ze de weg naar het Waalwijkse doel nauwelijks te vinden. Ook het inbrengen van Ricardo Kip en Kevin van Kippersluis bracht daar helaas geen verandering in. Het ontbeerde de Leeuwarders eenvoudigweg aan vernuft om de defensieve muur van de Noord-Brabanders te slechten, waardoor het duel begon zoals het eindigde.

Na deze puntendeling komt volgende week het in uitstekende vorm zijnde FC Emmen in Leeuwarden op bezoek. In Drenthe waren de Emmenaren Cambuur eerder dit seizoen duidelijk de baas en wonnen verdiend met 2-0. Er is de Leeuwarders dan ook alles aan gelegen om in deze semi Noordelijke derby eerherstel te behalen en de drie kostbare punten in eigen huis te houden.

Opstelling RKC Waalwijk: Etienne Vaessen, Gigli Ndefe, Henrico Drost, Ingo van Weert, Hans Mulder, Serginho Greene, Nikki Baggerman, Saïd Bakari (80. Mohamed Mezghrani), Melle Meulensteen (88. Irvingley van Eijma), Johan Voskamp (66. Roland Bergkamp), Robby Ndefe

Opstelling SC Cambuur: Eric Cummins, Jordy van Deelen, Matthew Steenvoorden, Robbert Schilder, Xander Houtkoop, Mathias Schils (79. Ricardo Kip), Daniel Crowley, Darren Rosheuvel, Issa Kallon (86. Kevin van Kippersluis), Martijn Barto, Justin Mathieu (60. Alvin Daniels)

Scheidsrechter: de heer C. (Christian) Mulder

Gele kaarten: Xander Houtkoop (SC Cambuur), Gigli Ndefe (RKC Waalwijk)

Rode kaart: Ingo van Weert (RKC Waalwijk)

Aantal toeschouwers: 1.701

Foto: www.dijksfotografie.nl