058-2963300
SC Cambuur en Sparta delen de punten bij hervatting Eredivisie

SC Cambuur en Sparta delen de punten bij hervatting Eredivisie

16 januari 2022, 17:19

Geen Hoedemakers (enkelblessure), geen Schmidt (schorsing), geen Kallon (Afrika Cup), geen Sambissa (Afrika Cup) en geen Boere (familieomstandigheden) vanmiddag bij de wedstrijdselectie van SC Cambuur. De trotse nummer acht van de Eredivisie moest het stellen met behoorlijk wat afwezigen bij de hervatting van de competitie tegen Sparta Rotterdam, maar zeker in het eerste bedrijf was daar weinig van te merken. Na de thee werden de bezoekers sterker en dus kon eigenlijk iedereen na afloop prima leven met het uiteindelijke 1-1 gelijkspel.

Los van welke uitslag dan ook was het beste nieuws van de dag dat hoofdtrainer Henk de Jong weer plaatsnam op de bank van SC Cambuur. De oefenmeester is op de weg terug, doet nog geen interviews, maar heeft al wel weer meerdere keren op het trainingsveld gestaan en was vandaag de hele dag aanwezig bij de wedstrijdgroep.

Hij had meteen een basisplek ingeruimd voor de van FC Groningen gehuurde Patrick Joosten en die liet bij vlagen zien een echte aanwinst te zijn aan de linkervleugel. Het was uit zijn voorzet dat SC Cambuur na ruim een halfuur spelen op voorsprong zou komen, al mag daarvoor een bloemetje naar Tim Coremans, die er bijzonder ongelukkig uitzag bij de openingstreffer. Hij promoveerde ongewild een vangbal tot doelpunt, nadat hij de bal losliet en deze via zijn knie in het doel zag belanden.

Het was een terechte voorsprong op basis van het spelbeeld en het positiespel, al kreeg Sparta zeker in de openingsfase een aantal goede kansen. Voorbij Sonny Stevens kwamen de pogingen van de net aangetrokken Dalmau en Thy echter niet en zo gingen de geel-blauwen met een voorsprong de theepauze in.

Na rust was het spelbeeld niet wezenlijk anders, al gingen de Kasteelheren naarmate de wedstrijd vorderde iets meer risico nemen. Nick Doodeman had de wedstrijd na een uur spelen in het slot kunnen steken, maar zijn inzet vanaf de rechterkant ging rakelings voorlangs.

Geen verdubbeling van de voorsprong dus en of dat het was of de meer opportunistische spelstijl van Sparta, maar in de fase daarna kreeg SC Cambuur het moeilijker het moeilijker. Het lukte steeds minder om lang in balbezit te blijven, laat staan gevaarlijk te worden. Een tegentreffer kon dan ook haast niet uitblijven en een klein kwartier voor tijd kwam die er ook.

Bangura verloor zijn duel op links en uit de scrimmage die daardoor ontstond in de zestienmeter van SC Cambuur kreeg Dalmau de bal voor het intikken. Die faalde op zijn beurt niet en zo was de stand -niet bepaald onterecht- weer gelijk.

In de slotfase kreeg Beugelsdijk nog een behoorlijke kopkans uit een hoekschop en het slotakkoord van SC Cambuur uit een dubbele hoekschop leverde net geen treffer op. Emegha kon de bal nog keren op de lijn en zo werden de punten gedeeld in het Cambuur Stadion. Op basis van het spelbeeld en het aantal kansen een terechte puntendeling.

Zaterdagavond komt SC Cambuur opnieuw in actie en mag het de krachten meten met de ploeg die in Leeuwarden met 1-3 de baas was: AZ. De aftrap van die wedstrijd is om 20.00 uur in Alkmaar.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Van der Meer, Mac-Intosch, Schouten (C), Bangura; Paulissen, Jacobs, Maulun (74’ Breij); Doodeman, Uldrikis en Joosten (87’ Hendriks)

Opstelling Sparta Rotterdam: Coremans; Masouras (46’ Jans), Vriends (C), Beugelsdijk, Meijer, Abels; Mijnans, Namli (74’ Smeets); Van Crooij, Thy (90’ Emegha) en Dalmau

Scheidsrechter: Dennis Higler
VAR: Martin van den Kerkhof

Scoreverloop:
33’ 1-0, Coremans (eigen doelpunt)
77’ 1-1, Dalmau

Gele kaarten: Bangura (SC Cambuur) en Beugelsdijk (Sparta Rotterdam)

Wedstrijdsponsor: Unique Lights
Balsponsor: JOVI
Aanvoerdersbandsponsor: Bouwbedrijf De Vries

Foto: www.dijksmedia.nl