058-2963300
SC Cambuur in enerverend duel niet langs Jong FC Utrecht

SC Cambuur in enerverend duel niet langs Jong FC Utrecht

8 september 2017, 23:48

SC Cambuur bleek in een enerverend duel niet in staat Jong FC Utrecht te kloppen. De ploeg van Marinus Dijkhuizen bleef steken op 2-2. Daarmee kreeg het, afgemeten aan aantal kansen, te weinig, maar ze moeten er natuurlijk wel in. Dat laatste lukte bij de Utrechters beter. Die hadden aan drie knappe mogelijkheden genoeg om twee keer te scoren, Cambuur had daar een veelvoud voor nodig.

De wedstrijd begon 34 minuten te laat. Het kunstgras vertoonde bubbels na de hevige regenval, vlak voor aanvang. Er werd geprikt dat het lieve lust was en eindelijk kon scheidsrechter Ingmar Oostrom het veld vrijgeven. In de tweede helft was er nog een oponthoud toen Cambuur-supporters door rookbommen hun ongenoegen uitten over het meedoen van Beloftenteams aan de Jupiler League. Ze zijn weliswaar niet de enigen die er zo over denken, maar om op deze manier je mening te geven is een ander verhaal.

Kwam nog bij dat de thuisclub na zeventig minuten met tien man verder moest. Mathias Schils moest na een tweede ongelukkige gele kaart – en dus rood – vertrekken. Op dat moment stond de thuisclub met 1-0 voor. Die goal was vlak voor de rust gescoord door Alvin Daniels die keeper Nijhuis verraste bij de linkerpaal.

In deze ondertalsituatie maakte Jong Utrecht gelijk. Cambuur rechtte de rug, het publiek ging er achter staan en weer kwam de thuisclub op voorsprong. Een prima corner van Xander Houtkoop en een fraaie kopbal van Matthew Steenvoorden en het was 2-1. Dijkhuizen had het idee dat die stand wel het eind zou halen.  De Domstedelingen kwamen toch nog langszij toen bij een korte corner de Leeuwarder defensie niet alert reageerde. Dijkhuizen: “Ze stond te slapen.” Hij vond de tweede gele kaart voor Schils zwaar bestraft. “Het was geen bewuste overtreding.” Over het algemeen was de oefenmeester van oordeel dat het creëren van beslissingen in de eindfase een probleem vormt. En als dat wel het geval was, zoals vlak na rust toen een prachtige pass van Rossi Van Kippersluis bereikte, maar de attent reagerende keeper een tweede Cambuur-treffer wist te voorkomen. Dat wist hij ook in de slotfase op een knappe inzet van Kallon. Overigens eindigde Utrecht ook met tien man: Ould-Chikh moest na twee keer geel ook naar de kant.

Na vier wedstrijden vier punten en een gedeelde twaalfde plek, er moet dus nog wat gebeuren eer de bovenste stekken weer een feit is.

SC Cambuur: Bertrams, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Houtkoop; Boerlage, Van Kippersluis (60. Kip), Schils; Daniels, Rossi (73.Mannes), Mathieu (68.Kallon).

Jong FC Utrecht; Nijhuis, Ould-Chikh, Velanas, Yaakoubi, Peijnenburg, Zwartjens, Brinkman, Van der Meer, Loukili, Sinteur, Hilterman.

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.

Scoreverloop: 42. 1-0 Daniëls; 75. 1-1 Venema; 79. 2-1 Steenvoorden; 86. 2-2 Van der Meer.

Kaarten: geel: Schils (2x), Steenvoorden (Cambuur), Peijnenburg, Ould-Chikh (2x), Brinkman (Jong FC Utrecht); Rood: Schils (Cambuur), Ould-Chikh (Jong FC Utrecht).

Supporters: 6.732

Wedstrijdsponsor: Bouwgroep Dijkstra Draisma, Dokkum

Balsponsor: Vertrouwduwautoverkopen.nl, Joure

Volgende thuiswedstrijd: vrijdag 29 september, 20.00 uur, tegen RKC Waalwijk.

Foto: www.dijksfotografie.com