058-2963300
SC Cambuur gaat door met drietal en neemt afscheid van Van Deelen

SC Cambuur gaat door met drietal en neemt afscheid van Van Deelen

26 maart 2020, 16:45

De maand april staat voor de deur en ondanks dat er momenteel veel belangrijkere dingen spelen in de wereld is dat nog steeds de datum waarvoor aflopende contracten formeel dienen te worden opgezegd. Dit geldt dus ook voor SC Cambuur en inmiddels is aan een drietal spelers kenbaar gemaakt dat de samenwerking met (minimaal) een jaar gaat worden verlengd.

Dit gaat om de volgende spelers van het eerste elftal: Stanley Akoy (23), Alex Bangura (20) en Kellian van der Kaap (21) zijn ook in het seizoen 2020/2021 te bewonderen in het geel-blauw. Daartegenover staat dat het aflopende contract van Jordy van Deelen (26) niet wordt verlengd.

Technisch manager Foeke Booy licht de gemaakte keuzes toe: “De onzekerheid die er momenteel heerst en dat we nog niet weten waar we aan toe zijn maakt dat het dit keer extra lastig was. Toch hebben we knopen door moeten hakken en zijn we blij dat we met drie talentvolle spelers door kunnen naar het seizoen 2020/2021. De keuze om het contract van Jordy van Deelen niet te verlengen was gezien zijn positieve persoonlijkheid en staat van dienst bij de club zeker moeilijk, maar hierin hebben we samen met de staf een afweging gemaakt en ervoor gekozen om al vroeg duidelijkheid te scheppen.”

Wat er met de aflopende verbintenissen van Sonny Stevens (27) en Sven Nieuwpoort (26) gaat gebeuren wordt in een later stadium duidelijk. Voor Stevens geldt dat zijn contract bij promotie automatisch met een jaar wordt verlengd en bij Nieuwpoort is door een bepaling in zijn contract een andere datum van toepassing. Met hem gaat de club in een later stadium nog in gesprek.

Foto: www.cambuurimages.nl