058-2963300
SC Cambuur geeft twee keer voorsprong uit handen

SC Cambuur geeft twee keer voorsprong uit handen

24 november 2017, 22:55

Twee keer kwam Cambuur voor tegen de nummer vijf van de Jupiler League, twee keer kwam die nummer vijf langszij. Ondanks dat ene puntje was er teleurstelling in de Cambuur-gelederen. Immers, door de winst van RKC daalden de mannen van Marinus Dijkhuizen een plekje en staan nu op de zeventiende plaats. Cambuur onwaardig, maar de cijfers liegen niet. Bovendien moest de thuisploeg na ruim tien minuten verder zonder Jurjan Mannes, die de laatste tijd zo lekker op dreef is. Hij brak, zo bleek naderhand, zijn kuitbeen. Dat was een mentale dreun voor thuisclub.

Den Bosch is een goed, gedegen team, één van de beste tegenstanders dit seizoen in het Cambuur Stadion. “Een creatieve voetballende ploeg,” zei Dijkhuizen vooraf. Een ploeg die bovendien sinds 1 september nog geen competitiewedstrijd heeft verloren.

Het begon als een trein. Net als vorige week tegen Fortuna Sittard werd er ook nu snel gescoord. Van Kippersluis ontving na een vloeiende aanval, die bij Houtkoop begon, de bal op een presenteerblaadje. Hij hoefde alleen maar af te drukken: 1-0.

Op dat moment was dat ook meer dan verdiend. Cambuur was de betere ploeg en kreeg, ondanks het uitvallen van Mannes, een paar knappe, zij het niet overrijpe kansen. Zo was Mathieu dichtbij de tweede treffer. Feit is, dat Cambuur in die fase al wat van het lichte overwicht had laten varen. Twee minuten voor de rust viel de gelijkmaker. Mohammed Mert kreeg veel te veel ruimte en tijd om aan te leggen en uit te halen. Cummins was niet opgewassen tegen het gerichte schot.

Den Bosch was in de tweede helft de betere ploeg. Het dwong Cambuur terug in het eigen strafschopgebied en slechts met lange ballen waren er ontsnappingsmogelijkheden. Op het uur was het evenwel voor de tweede keer raak. “Een domme overtreding van Jordy van der Winden,” aldus trainer Wil Boessen, dichtbij de eigen doellijn. Van Kippersluis nam de vrije trap, Matthew Steenvoorden scoorde de 2-1. Prima goal, maar helaas niet voldoende, want de druk van de Bossenaren nam toe, in wel in die mate dat aanvoerder Robbert Schilder de bal in eigen doel kopte. De bezoekers hadden recht op het gelijke spel, ze hadden zelfs drie punten verdiend, aldus Boessen. Cambuur had ze graag willen hebben, maar moest zich troosten met het idee dat er niet meer in had gezeten dan dat ene puntje.

SC Cambuur: Cummins, Van Deelen, Steenvoorden, Schilder, Van der Laan (58. Robertha), Houtkoop, Mannes (13. Boerlage), Van Kippersluis, Schils, Mathieu (84. Daniels), Barto

FC Den Bosch: Heemskerk, Biemans, Van Son, Vossebelt, Mert, Kersten, Blummel, Van der Winden, Bouyaghlafen (71.Kaars), Van der Sande, Deijl

Scheidsrechter: Manschot

Scoreverloop: 6. 1-0 Van Kippersluis; 43. 1-1 Mert; 59. 2-1 Steenvoorden; 79. 2-2 e.d. Schilder

Gele kaarten: Mathieu (Cambuur), Deijl (Den Bosch)

Supporters: 7.044

Man of the Match: Kevin van Kippersluis ontving de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Wedstrijdsponsor: De Friesland Zorgverzekeraar, Leeuwarden

Balsponsor: Auto Waaksma Kootstertille

Volgende thuiswedstrijd: vrijdag 1 december, 20.00 uur, tegen Telstar.

Foto: www.dijksfotografie.nl