058-2963300
SC Cambuur ‘gematigd tevreden’ na nipte nederlaag tegen Sparta

SC Cambuur ‘gematigd tevreden’ na nipte nederlaag tegen Sparta

21 juli 2017, 21:41

“Ik ben gematigd tevreden, luister goed: niet matig, maar gematigd tevreden,” zo reageerde Cambuur-trainer Marinus Dijkhuizen na afloop van de met 0-1 verloren oefenwedstrijd tegen Eredivisionist Sparta. Cambuur had een koude start en wist zich aanvankelijk geen raad met de Rotterdammers die met een versterkt middenveld van start gingen. Dat ging weliswaar lang goed, maar op het moment dat Cambuur het juiste antwoord aan het formuleren was schoot Mark Veenhoven na een solo de 0-1 binnen. Keeper Jesse Bertrams, “talentvol,” aldus zijn trainer René Ponk, was kansloos. Hij werd later nog een paar keer op de proef gesteld, maar zorgde er bekwaam voor dat het bij die ene goal bleef.

De problemen bij Dijkhuizen en zijn staf zijn bekend. Het middenveld is een verbeterpunt. “Het is elk jaar hetzelfde,” aldus Algemeen Directeur Ard de Graaf, “de spelers die wij willen hebben, komen niet. Althans nog niet tenminste.” Cambuur zal wellicht moeten wachten tot het moment dat het einde van de transferperiode in zicht is. Naast wat meer stevigheid op het middenveld, wil Dijkhuizen ook graag wat meer creativiteit in de voorste gelederen zien. Het scheppen van kansen was op het terrein bij De Trije in Franeker een probleem. Matthew Steenvoorden knalde via Martijn Barto op de paal en een vrije trap van Stefano Lilipaly bezorgde Sparta-keeper Michael Verrips de nodige problemen, maar een goal werd het niet. Lilipaly vond het veld zwaar te bespelen. “Het is stroef. Daar komt bij dat Sparta een goede ploeg is, die vooral in het begin feller was. Tsja, er zijn dingen die beter moeten, maar dat zal wel komen.”

Cambuur begon met: Bertrams, El Baad, Steenvoorden, Schilder, Peersman, Lilipaly, Kip, Boerlage, Mathieu, Barto en Daniels. Na de rust kwamen Mannes, Houtkoop, Robertha en Claver erin.

Er staan nog twee (uit)ontmoetingen tegen clubs uit de Eredivisie op het programma: AZ en PEC Zwolle. Op 11 augustus wordt de voorbereiding afgesloten met een thuisduel tegen Helmond Sport (om 19.00 uur).

Foto: www.dijksfotografie.com