058-2963300
SC Cambuur hard onderuit in Velsen-Zuid

SC Cambuur hard onderuit in Velsen-Zuid

5 april 2019, 22:11

Na de historische oorwassing voor Jong Ajax van afgelopen maandag was er vanavond voor SC Cambuur alles aan gelegen om in de ongekend spannende strijd om de Play-Off plekken wederom drie punten aan het totaal toe te voegen. Dat moest dan gebeuren tegen het Telstar van Mike Snoei, dat de laatste weken in bloedvorm verkeert en er alles aan doet om de laatste strohalm te grijpen om deelname aan het toetje van de Keuken Kampioen Divisie te bewerkstelligen. Zo wonnen de Witte Leeuwen afgelopen maandag nog in extremis van Go Ahead Eagles, waardoor er vooraf van onderschatting bij de mannen van René Hake absoluut geen sprake mocht zijn. Het Telstar van de excentrieke algemeen directeur Pieter de Waard haalde immers uit haar laatste zes wedstrijden maar liefst zestien punten. De Leeuwarders wisten helaas het kunstje van De Toekomst niet te herhalen en liepen tegen een flinke zeperd aan. In het Rabobank IJmond Stadion, in de volksmond beter bekend onder Sportpark Schoonenberg, verloor Cambuur namelijk met 4-2 en bewees het zichzelf hiermee een slechte dienst. De geel-blauwen moeten hierdoor de komende weken nog alle zeilen bijzetten om deelname aan de Play-Offs zeker te kunnen stellen.

Onder het mom van ‘never change a winning team’ had René Hake gekozen voor hetzelfde basiselftal dat eerder deze week nog de beloften van Ajax met historische cijfers had verslagen. Met oud-speler Karim Rossi op de reservebank kwam de thuisploeg furieus uit de startblokken en kreeg het na een overtreding van Robbert Schilder op Senne Lynen al vroeg in de wedstrijd een strafschop. Dit buitenkansje liet Terell Ondaan niet onbenut. De hoofdmacht uit Velsen-Zuid was in de eerste helft duidelijk beter bij de les dan de Leeuwarders en kwam het via Sven van Doorm dan ook niet eens onverdiend op een 2-0 voorsprong. Cambuur had in het eerste bedrijf ontzettend veel moeite met de beweeglijke en gevaarlijke voorwaartsen Terell Ondaan en Ahmad Mendes Moreira. Vlak voor rust leek het duel al vroegtijdig beslist toen Frank Korpershoek uit een hoekschop de Witte Leeuwen zelfs op een 3-0 voorsprong zette. Telstar was in de eerste helft duidelijk heer en meester zocht de kleedkamers met een comfortabele 3-0 voorsprong op.

Na de beroerde eerste helft probeerde René Hake door het inbrengen van Issa Kallon en de weer fitte Kevin van Kippersluis de wedstrijd na rust een andere wending te geven. Emmanuel Mbende en David Sambissa waren kind van de rekening. De Leeuwarders toonden wat meer initiatief, maar altijd lag de counter van Telstar op de loer. Zo ook in de 53e minuut toen Rodney Lopes Cabral in de omschakeling uit een rebound de 4-0 binnen mocht tikken. Even later zorgde Sam Hendriks met een doeltreffende uithaal voor een enigszins dragelijkere tussenstand. Het bleef niet bij deze eretreffer, want uit een scrimage bepaalde Matthew Steenvoorden de eindstand op 4-2.

Na dit uitduel moet Cambuur volgende week vrijdag in eigen huis aantreden tegen Jong FC Utrecht. De beloften uit de Domstad bivakkeren momenteel op de laatste plaats. René Hake en zijn manschappen presteren dit seizoen erg goed tegen de beloftenelftallen van PSV en Ajax, maar kwamen eerder dit seizoen in de Galgenwaard tegen Jong FC Utrecht niet verder dan 0-0. Scherpte is daarom geboden om over een week in eigen huis het Jong FC Utrecht van trainer Robin Pronk wel aan de zegekar te binden. Zeker na deze teleurstellende avond in Velsen-Zuid.

Opstelling Telstar: Wesley Zonneveld, Elso Brito, Toine van Huizen, Frank Korpershoek, Melle Springer, Rodny Lopes Cabral, Anass Najah, Sven van Doorm (63. Jasper van Heertum), Senne Lynen (82. Dylan Mertens), Terell Ondaan, Ahmad Mendes Moreira (73. Karim Rossi)

Opstelling SC Cambuur: Xavier Mous, David Sambissa (46. Kevin van Kippersluis), Matthew Steenvoorden, Emmanuel Mbende (46. Issa Kallon), Sai van Wermeskerken, Kevin Jansen, Robbert Schilder, Robin Maulun (76. Alex Bangura), Andrejs Ciganiks, Nigel Robertha, Sam Hendriks

Scheidsrechter: de heer A. (Alex) Bos

Gele kaarten: Toine van Huizen, Anass Najah (Telstar), Sai van Wermeskerken, Emmanuel Mbende (SC Cambuur)

Aantal toeschouwers: 1.878

Fotografie: www.dijksfotografie.nl