058-2963300

SC Cambuur heeft de ‘Foarút’ te pakken

18 juli 2015, 8:07

Op een veld als een biljartlaken, dat was omzoomd door 1400 nieuwsgierige toeschouwers, heeft SC Cambuur getoond grote sprongen voorwaarts te hebben gezet. ‘Foarút’ in Menaam deed, wat Cambuur betreft, zijn naam alle eer aan en had de zaakjes piekfijn voor elkaar voor het treffen tegen FC Volendam. Dat werd beloond, althans door de Leeuwarders. Ze legden een prima eerste uur op de mat. Leuke, soms zelfs vernuftige combinaties, het over grote afstand aanspelen van de vleugels en het gesloten houden van de defensie.

Het publiek genoot, trainer Henk de Jong niet minder. ‘Dat eerste uur was geweldig. Tot de zestigste minuut hebben we geen kans weggegeven.’ Bovendien werd er ook het een en ander gecreëerd. Dat resulteerde in twee doelpunten. Na een stief kwartiertje werd Dominik Masek gevloerd in de zestien. De jonge aanwinst van Cambuur nam zelf de penalty en die ging er feilloos in: 1-0. Drie minuten later bewees Sander van der Streek zijn klasse door een corner snoeihard in te koppen. Hij wilde dat kunstje even later nog eens herhalen. Weer legde Mikhail Rosheuvel de bal op zijn hoofd, maar nu ging de inzet net over. Martijn Barto knalde nog een keer op de vuisten van de keeper.
Het hele elftal, op keeper Harm Zeinstra na, werd na een uur vervangen door een team van wie een aantal ’s middags al met de Beloften tegen FC Groningen had gespeeld. In eerste instantie wist FC Volendam te profiteren van enige onwennigheid.

Na zes minuten moest Zeinstra zwichten voor een rebound van Dylan Mertens: 2-1 Kort daarop was het opnieuw Cambuur wat de klok sloeg. Torino Hunte miste een dot van een kans, Bartholomew Ogbeche stuitte op de keeper, een schot van Marlon Pereira trof hetzelfde lot. Het bleef 2-1, maar de samenstelling van Cambuur veranderde noodgedwongen een minuut voor het einde nog wel. Harm Zeinstra zou Jack Tuyp onregelmatig hebben gevloerd. De Cambuur-goalie zei dat hij hem niet had aangeraakt, de arbiter besliste anders. Zeinstra eruit en Valmir Berisha eveneens, Leonard Nienhuis op goal, voor een paar tellen waarin Volendam niet wist te scoren.

Cambuur is nog op zoek naar een rechtsback en een snelle linksbuiten, zeker nu Furdjel Narsingh weer geblesseerd is. Aan het team van de Beloften is Sem de Wit van Fortuna Sittard – een van de grondleggers van het betaalde voetbal in ons land – toegevoerd. Hij debuteerde vrijdagavond niet onverdienstelijk.

SC Cambuur speelt vanmiddag om vijf uur in Kollum tegen De Graafschap.

SC Cambuur: Zeinstra (89 Nienhuis), Peersman, Reijnen, Andriuškevicius, Overgoor, Masek, Steblecki, Rosheuvel, Barto, Van der Streek en Mac-Intosch.
Na zestig minuten: Zeinstra, Pereira, De Wit, Heerings, Janzen, Bakker, Byrne, Berisha, Schootstra, Ogbeche, Hunte.

Foto: www.dijksfotografie.com