058-2963300
SC Cambuur heeft geen kind aan Roda JC en boekt vijfde zege op rij

SC Cambuur heeft geen kind aan Roda JC en boekt vijfde zege op rij

21 februari 2020, 23:18

Bij het zien van het affiche SC Cambuur – Roda JC krijgt het gros van de Cambuur-supporters acuut buikpijn. De gedachten gaan dan onwillekeurig terug naar 2009 toen SC Cambuur op de drempel van de Eredivisie door discutabel arbitrair optreden op een haar na niet promoveerde. Waar Roda JC destijds nog een vaste Eredivisie-klant was is dat inmiddels wel anders. Er hangen donkere wolken boven het Parkstad Limburg Stadion met het vertrek van voormalig eigenaar De la Vega, de 3 punten in mindering wegens het overtreden van de licentieregels en het op non-actief stellen van hoofdtrainer Jean-Paul de Jong als absolute dieptepunten.

Sportief gaat het de Limburgers dit seizoen niet veel beter af en daarin schuilde nou precies het gevaar, zo was de vrees van menig Leeuwarder. En bovendien, is Roda JC niet traditioneel een lastige tegenstander voor SC Cambuur? Dat mag allemaal waar zijn, de manschappen van Henk de Jong lieten vanavond geen spaan heel van deze theorie. Direct vanaf het fluitsignaal, na de indrukwekkende minuut stilte als eerbetoon voor de veel te vroeg overleden Carlo de Leeuw, was het geel-blauw wat de klok sloeg. Dat het uiteindelijk ‘slechts’ 2-0 werd is een klein wonder te noemen, al maalde niemand van de weer massaal aanwezige supporters daar na afloop om.

Zoals gezegd gingen de elf in het geel en blauw gestoken voortvarend van start en onder hen was ook Issa Kallon terug te vinden. De vleugelaanvaller, die deze week zijn contract met twee seizoenen verlengde, keerde terug van een blessure, maar zijn optreden mocht helaas niet lang duren. Met opnieuw een blessure, maar ditmaal aan zijn andere hamstring, moest hij na 17 minuten het veld geblesseerd verlaten.

Hoe jammer ook, voor het spelbeeld maakte het geen verschil. Het duurde alleen even voordat dit ook in de stand was terug te zien. Achtereenvolgens Breij, Mühren en Oratmangoen waren dicht bij een treffer, maar het ontbrak telkens aan geluk en/of precisie. Tot de 29e minuut. Toen stal Mees Hoedemakers de show met een splijtende pass door het centrum en toonde Robert Mühren nog maar eens zijn klasse. De topschutter van de Keuken Kampioen Divisie liet zijn 22e treffer van het seizoenen aantekenen door de bal met een bekeken schot langs doelman Novakovic te schuiven.

Dat bleef zo tot de theepauze, maar daarna werd het verschil heel snel gemaakt. Het was Michael Breij die zijn allereerste treffer voor SC Cambuur maakte, nadat Mühren de bal prima breed had gelegd. In de daaropvolgende aanval had het zelfs 3-0 moeten zijn, maar Giovanni Korte wipte de bal net over, nadat hij de keeper al wel had omspeeld.

Het was niet meer dan een doekje voor het bloeden voor Roda JC, want de Koempels kwamen er nog steeds niet of nauwelijks aan te pas. De grootste kans in het restant van de wedstrijd was misschien wel voor George McEachran. De jonge Engelsman werd in stelling gebracht door opnieuw Mühren en alhoewel zijn schot niet eens slecht was kon Novakovic eenvoudig redding brengen.

In het restant van de wedstrijd ging het tempo iets omlaag en daardoor waren de kansen schaars. Al was het slotakkoord nog wel voor Robert Mühren (wie anders?), die op fraaie wijze de bal over de Roda-doelman chipte maar de bovenkant van de lat raakte.

Zo werd het niet de zware avond waar je op basis van dit affiche op zou rekenen en mag SC Cambuur alweer voor de vijfde keer op rij drie punten optellen bij het toch al indrukwekkende aantal van zestig punten.

De volgende afspraak voor de mannen geel-blauw is over precies een week en opnieuw is het Cambuur Stadion het theater. Op bezoek komt dan de nummer zestien van de ranglijst: Jong PSV.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten (C), Sambissa; Hoedemakers, Breij, Oratmangoen (83’ Bangura); Antonia (51’ McEachran), Mühren en Kallon (17’ Korte)

Opstelling Roda JC: Novakovic; Schlösser, Werker (C), Jensen, Van Eijma; Cotán (62’ Rösch), Klaasen, Souren; Croux, Ugbo en Alberg (79’ Remans)

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal

Gele kaarten: Cotán en Van Eijma (Roda JC), Hoedemakers (SC Cambuur)

Supporters aanwezig: 8.421

Scoreverloop:
29’ 1-0 Mühren
47’ 2-0 Breij

Holland Casino Leeuwarden Man of the Match: Mees Hoedemakers

Wedstrijdsponsor: Giesing Coatings
Balsponsor: OmnyAcc Accountants & Adviseurs
Aanvoerdersbandsponsor: Auto Joure XL
Wisselsponsor: Faber Telecom & Data

Foto: www.cambuurimages.nl