058-2963300
SC Cambuur herstelt zich knap van zeperd FC Eindhoven

SC Cambuur herstelt zich knap van zeperd FC Eindhoven

10 december 2018, 22:16

Na de verdiende nederlaag tegen FC Eindhoven aasden René Hake en zijn manschappen deze maandagavond maar op één ding, namelijk eerherstel. Dat moest dan gebeuren tegen een andere ploeg uit de Lichtstad, namelijk Jong PSV. Dat spelen tegen dit beloftenelftal geen peulenschil is, daar weten ze in Deventer sinds vorige week over mee te praten. Mede door een hattrick van Cody Gakpo veegde het elftal van Dennis Haar met maar liefst 5-1 de vloer aan met Go Ahead Eagles. De beloften van PSV stonden tot vanavond dan ook op een verdienstelijke achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Aan de andere kant mocht SC Cambuur hoop putten uit de eerder dit seizoen behaalde resultaten tegen de beloftenelftallen. Immers, zeges op de talenten van Ajax en AZ en een puntendeling tegen de jonkies van FC Utrecht zijn prima resultaten om over naar huis te schrijven. Het is overigens bij deze elftallen altijd maar weer de vraag welke spelers beschikbaar zijn en aan de aftrap staan. Trainer/coach Dennis Haar had vanavond de beschikking over een uitgedunde selectie, want een aantal ‘vaste’ krachten waren vanwege Europese verplichtingen van het eerste elftal als ook het elftal onder 19 (Youth League) afwezig. Daarentegen stonden wel spelers als Bart Ramselaar en de man in vorm Cody Gakpo bij de gastheren aan de aftrap. Bij SC Cambuur maakte Nino van den Beemt zijn debuut in de eerste elf en keerde Kevin Schindler terug in de basis. De geel blauwe trots won vanavond verdiend met 1-2 en kreeg hierdoor aansluiting met de subtop in de Keuken Kampioen Divisie. Enig minpunt deze avond was dat de score vele malen hoger had kunnen en moeten uitvallen, want het aantal 100% procent kansen voor de Leeuwarder aanvallers was niet op één  hand te tellen.

Op De Herdgang, het prachtige trainingscomplex van de Philips Sport Vereniging, zette Kevin Schindler met zijn eerste doelpunt voor de club de Leeuwarders al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Hij schoot na een klein kwartier van ruime afstand gericht raak en liet de doelman van Jong PSV kansloos. De voorsprong was helaas van korte duur, want Cody Gakpo vormde in de tweeëntwintigste minuut het eindstation van een prima aanval. De gemakkelijk scorende aanvaller kende geen twijfel en zette met een snoeiharde streep de 1-1 op het scorebord. Nigel Robertha had na een half uur de bezoekers wederom op voorsprong moeten zetten. Na een fantastisch overstapje van Robin Maulun op een pass van Matthew Steenvoorden mocht hij alleen op doelman Mike van de Meulenhof af, maar de jonge doelman hield de spits af van scoren. Het was een wonder dat de mannen van René Hake in het restant van de eerste helft niet op voorsprong kwamen, want Issa Kallon en Nigel Robertha kregen een paar uitgelezen kansen om te scoren. De doelman van de Eindhovense beloften ontpopte zich echter tot held van de eerste helft, waardoor beide ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamers opzochten.

Na het begin van de hervatting was het duel tamelijk in evenwicht. De tweede gele kaart van de Hongaarse speler Bertalan Kun deed het wedstrijdbeeld na een uur drastisch veranderen. Na deze uitsluiting drong Cambuur nog meer aan en het was wachten op de 1-2. De Leeuwarders combineerden naar hartenlust en probeerden met het inbrengen van Tyrone Conraad de overwinning te forceren. Maar net als in de eerste helft hadden de Leeuwarders moeite een aantal opgelegde kansen te verzilveren. Vlak voor tijd beloonde Cambuur zichzelf toch nog. Daar kwam wel wat geluk bij kijken, want de jonge scheidsrechter Van Herk wees vlak voor tijd na een zeer lichte overtreding op invaller Karim Rossi naar de elfmeterstip. Robin Maulin wist wel raad met dit buitenkansje en  zorgde hiermee voor de meer dan verdiende overwinning.

Komende vrijdag staat alweer de allerlaatste thuiswedstrijd in het kalenderjaar 2018 op het programma. De laatste wedstrijd is een affiche om de vingers van af te likken, want dan komt grootmacht FC Twente naar Leeuwarden. De voormalige ploeg van René Hake presteert dit seizoen nog erg wisselvallig, dus het moet voor Cambuur mogelijk zijn om met steun van de Twaalfde Man op passende wijze het jaar 2018 voor de eigen supporters uit te luiden.

Opstelling Jong PSV: Mike van de Meulenhof, Baggio Wallenburg, Maxime Soulas, Bertalan Kun, Marlon Frey, Laros Duarte, Ramon Pascal Lundqvist, Bart Ramselaar, Amar Catic (33. Robin Schoonbrood (82. Matthias Verreth)), Lennerd Daneels (62. Steven Theunissen), Cody Gakpo

Opstelling SC Cambuur: Xavier Mous, David Sambissa, Robbert Schilder, Matthew Steenvoorden, Sai van Wermeskerken, Robin Maulun (88. Matthias Schils), Kevin Schindler (69. Tyrone Conraad), Nino van den Beemt, Issa Kallon, Nigel Robertha, Kevin van Kippersluis (79. Karim Rossi)

Scheidsrechter: de heer F. (Freek) van Herk

Gele kaarten: Nino van den Beemt, Tyrone Conraad (SC Cambuur), Laros Duarte, Maxime Soulas (Jong PSV)

Rode kaart: Bertalan Kun (Jong PSV) (2 keer geel)

Aantal toeschouwers: 283

Fotografie: www.dijksfotografie.nl