058-2963300
SC Cambuur houdt FC Emmen in bedwang

SC Cambuur houdt FC Emmen in bedwang

23 februari 2018, 22:52

SC Cambuur heeft een gelijkspel behaald tegen de revelatie van deze competitie: FC Emmen. De Drenten voetbalden over het algemeen wat gemakkelijker, maar de jongens van René Hake waren veelal gelijkwaardig en vaak meer dan dat wat blijkt uit zeven tegen twee hoekschoppen. Voor de rust was Cambuur een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij, in de tweede helft was FC Emmen net wat meer. De partij was het aanzien meer dan waard.

Het moeilijk scorende Cambuur moest door een penalty wegens hands op 1-0 komen. Alvin Daniels benutte de buitenkans perfect. De goal viel op een moment dat Cambuur dreigender was. Het spel ging weliswaar op en neer maar de voorsprong was verdiend. Cummins moest een inzet van Anco Jansen pareren, Telgenkamp had moeite met een schot van Crowley. Loen raakte voor Emmen nog een keer de lat en even daarna strafte Daniels geklungel in de Drentse defensie af met die strafschop. Kort daarop kreeg Cambuur de kans om op 2-0 te komen maar Kallon knalde net over. Nog was de soep niet op, want een kansloos schot van Daniels werd door een Emmer verdediger zodanig van richting veranderd dat de bal via de paal net naast ging.

In de tweede helft was er aanvankelijk gevaar van Cambuur-zijde, maar Emmen rechtte de rug, liet zien waarom de ploeg dit seizoen furore maakt. De gelijkmaker kon eigenlijk niet uitblijven. Cambuur had moeite om eruit te komen en Emmen rook winst. Trainer Dick Lukkien: “Wij waren toen de ploeg die het meest aanspraak op de overwinning mocht maken.” In die fase hield Cambuur, volgens trainer René Hake, met kunst en vliegwerk stand. Dat niet alleen, de ploeg kwam er zelfs weer helemaal bovenop en Kallon dwong in de slotfase Telgenkamp nog tot een prima redding, Steenvoorden was er ook nog dichtbij, maar de score veranderde niet.

Cambuur kreeg er wel een puntje bij, maar zakte een plek op de ranglijst door de winst van MVV. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen FC Oss op de agenda, ook al een ploeg die het verrassend goed doet. Hake: “Hoe dan ook , met deze 1-1 kunnen wij wel verder.”

SC Cambuur. Cummins, Van Deelen, Schilder, Steenvoorden, Van Wermeskerken, Schils, Crowley, Boerlage, Kallon, Daniels (68. Van Kippersluis), Houtkoop (74. Barto)

FC Emmen: Telgenkamp, Veldmate, Klok, Ben Moussa (60. Bilate), Veendorp, Bakker, Bijl, Loen (70. Mamedov), Bannink (83. Chacon), Peters, Jansen

Scheidsrechter: Van de Graaf

Scoreverloop: 25. 1-0 Daniels (penalty); 71. 1-1 Peters

Gele kaarten: Crowley (Cambuur), Peters en Jansen (Emmen)

Man of the Match: Daniel Crowley kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Toeschouwers: 7.476

Wedstrijdsponsor: Bidfood, Drachten/Groningen

Balsponsor: Rekladruk, Gytsjerk

Aanvoerdersbandsponsor: Technion Adviseurs, Heerenveen

Volgende thuiswedstrijd: vrijdag 9 maart, 20.00 uur, tegen Almere City FC

Foto: www.dijksfotografie.nl