058-2963300
SC Cambuur huurt Remco Balk voor één seizoen van FC Utrecht

SC Cambuur huurt Remco Balk voor één seizoen van FC Utrecht

2 juni 2022, 13:00

De eerste versterking voor het komende Eredivisieseizoen is een feit. SC Cambuur heeft overeenstemming bereikt met FC Utrecht over de verhuur van Remco Balk. De 21-jarige vleugelaanvaller komt de manschappen van Henk de Jong voor één seizoen versterken.

Remco Balk, geboren in Zuidhorn, maakte in het seizoen 2020/2021 zijn debuut in het betaald voetbal voor FC Groningen en was een week later meteen de matchwinner in het thuisduel tegen AFC Ajax. Vorige zomer maakte hij de overstap naar FC Utrecht en daar kwam hij afgelopen seizoen opgeteld tot 31 optredens in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en KNVB Beker. Hierin scoorde hij twee keer en leverde hij vijf assists af.

Technisch manager Foeke Booy over de tijdelijke overstap van Balk: “Remco heeft zijn kwaliteiten laten zien op het hoogste niveau en past met zijn opportunisme en diepgang bij hoe wij willen spelen. Daarnaast is het een open persoonlijkheid die zich altijd wil verbeteren. Daarvoor bieden wij een uitgelezen podium en daarmee is het voor zowel FC Utrecht als SC Cambuur een win-win situatie.”

Welkom bij de club en maak ons gek, Remco!

Foto’s: www.dijksmedia.nl