058-2963300
SC Cambuur in dramatisch slot weer onderuit tegen FC Dordrecht

SC Cambuur in dramatisch slot weer onderuit tegen FC Dordrecht

22 februari 2019, 23:20

SC Cambuur en FC Dordrecht is voor de Leeuwarders geen gelukkige match. Bleef Cambuur in de uitwedstrijd al zonder punten, thuis was het niet beter: verlies met 1-3 na een slotfase vol tumult, narigheid en ellende. En dat na een hoopvol begin. Cambuur kwam na tien minuten op fraaie wijze met 1-0 voor. Robbert Schilder onderschepte een Dordtse aanval, bracht Sam Hendriks in stelling en die gaf op tijd af op Tyrone Conraad. Hij passeerde de Dordtse goalie op eenvoudige wijze. Zo, het publiek, druk de thuisclub aanmoedigend, ging er even extra voor zitten. Je weet na zo’n fase moet de tweede goal vallen dan valt er wat rust over de ploeg. “We hadden verdedigend weinig controle,” zei de trainer van FC Dordrecht, Claudio Braga.

Na de rust ging het beter met de gasten en zag je Cambuur langzaam wegvallen. Het zal toch niet dat ze langszij  komen, hoorde je het thuispubliek denken. Cambuur bracht te weinig, zei trainer René Hake. Er was geen rust aan de bal en dus werd er voeding gegeven aan wat velen vreesden: de gelijkmaker. Weer geen zege in eigen stadion in 2019. Die 1-1 viel in de 72e minuut toen handenbindertje Crysencio Summerville zo maar langs de Cambuur-defensie mocht  glippen en vrij voor Xavier Mous geen fout maakte: 1-1.

Daar bleef het niet bij, was het maar zo. Over en weer kwamen er wel kansen, maar de amusementswaarde daalde onder N.A.P. Even leek Cambuur terug te komen, maar aan de andere kant mikte Dordrecht net, maar dan ook net naast de paal. In de negentigste minuut brak de hel los. Cambuur kreeg een strafschop tegen. Er werden spullen op het veld gegooid en scheidsrechter Christian Mulder onderbrak de wedstrijd en liet voorlopig iedereen in onzekerheid achter. De penalty werd vooralsnog niet genomen. Spelers en staf gingen de kleedkamers in voor een kwartiertje ‘pauze’, het publiek in onzekerheid achterlatend. Toen de dampen waren opgetrokken kwamen de elftallen weer in de arena, nam Dordrecht de penalty -feilloos en dus 1-2- en mocht er nog zes minuten worden gespeeld. Bijna had Cambuur nog gescoord in die extra tijd door een kopbal van Mbende, maar zover kwam het niet. De goal viel aan de andere kant en liet Cambuur wederom in mineur achter.

SC Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Mbende, Schilder, Sambissa; Schindler (62. Van den Beemt), Maulun, Ciganiks, Boerlage (90. Jones), Hendriks, Conraad (71. Bangura)

FC Dordrecht: Janssen,Breedijk, Peijnenburg, Ormonde-Ottewill, Kok, Summerville, Smith, Schuurman (87. Timmermans), Cijntje, Zwarts (73. Power), Jeddaoui (82. Montsma)

Scoreverloop: 10.1-0 Conraad; 72. 1-1 Summerville; 90+1. 1-2 Breedijk; 90+5. 1-3 Cijntje

Gele kaarten: Schindler, Schilder, Van Wermeskerken (SC Cambuur), Jeddaoui (FC Dordrecht)

Man of the Match: Robbert Schilder kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Supporters aanwezig: 7.384

Scheidsrechter: C. Mulder

Wedstrijdsponsor: Lodema Elektrotechniek, Leeuwarden

Balsponsor: De Beier Heerenveen.

Aanvoerdersbandsponsor: Keukencentrum Marssum

Volgende thuiswedstrijd: vrijdag 1 maart om 20.00 uur tegen TOP Oss

Foto: www.dijksfotografie.nl