058-2963300
SC Cambuur incasseert volgende domper

SC Cambuur incasseert volgende domper

26 augustus 2016, 22:16

De onontkomelijke terugkeer in de Jupiler League betekent dat ook weer een aantal nostalgische stadions wordt aangedaan. Stadion De Braak is hiervan een mooi voorbeeld, gelegen in een Helmondse volksbuurt en beroemd om het ontbreken van een tribune aan één van de korte zijden van het stadion, waar garageboxen en een strook coniferen grenzen aan het veld. Maar omdat je van nostalgie niet kunt eten, heet het onderkomen van Helmond Sport officieel alweer enige jaren het Lavans Stadion. Hoewel de Brabanders geen geweldige seizoenstart kennen en tot op heden nog in geen enkel competitietreffen als winnaar van het veld afkwamen, is het wel degelijk een ploeg om rekening mee te houden. Immers, de Helmondse selectie herbergt ervaren spelers als Marc Höcher en Robert Braber. Beiden keerden dit seizoen als verloren zonen terug op het oude nest. Daarnaast zorgen hoofdtrainer Roy Hendriksen, Ron Janzen en Giovanni Hiwat voor de nodige oud-Cambuur invloeden in de selectie. Tegen een oppermachtig Cambuur behaalden de Helmonders toch hun eerste seizoensoverwinning, waardoor Cambuur deze week in sportieve misère afsloot.

Onder zomerse omstandigheden had Rob Maas dezelfde elf namen het veld ingestuurd. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de bedoelingen van beide teams duidelijk. Cambuur dicteerde het spel en de thuisploeg verdedigde en loerde op de counter. Het overwicht leidde overigens in de beginfase niet tot noemenswaardige kansen. Na een half uur spelen dook Marvin Peersman gevaarlijk voor doelman Ferhat Kaya op, maar die laatste wist zijn inzet in de korte hoek tot corner te verwerken. Dat moment was de aanzet tot een rits aan kansen, maar zoals zo vaak in de voetballerij viel het doelpunt aan de andere kant. Een vrije trap van Marc Höcher dwarrelde enkele minuten later tussen een wirwar aan spelers in het doel van de verbouwereerde Leonard Nienhuis. Tegen alle verhoudingen in stonden de Leeuwarders hierdoor met 1-0 achter. Met deze ruststand gingen beide teams ook aan de thee.

Na rust begonnen beide teams voor slechts 1.331 toeschouwers in dezelfde formatie. Aan het spelbeeld veranderde helemaal niks. Veel druk van Cambuur, een royaal overwicht, legio corners, maar geen uitgespeelde kansen op. Cambuur leek steeds meer tegen zichzelf te voetballen en aan de andere kant kwam de thuisploeg er een sporadisch gevaarlijk uit. Met het inbrengen van spits Martijn Barto voor centrale verdediger Matthew Steenvoorden en Xander Houtkoop voor Jamiro Monteiro onderstreepte Rob Maas nog meer de aanvallende intenties. Desondanks hielden de manschappen van Roy Hendriksen stand. Het gebrek aan creativiteit en dat beetje geluk stond de gelijkmaker in de weg. Ook de mee naar voren gekomen Chiró N’Toko was in de slotfase nog dichtbij de 1-1, maar weer was doelman Ferhat Kaya de sta in de weg. In blessuretijd ontpopte de doelman zich als held van de avond toen hij een zeker doelpunt van Michiel Hemmen uit het doel ranselde. En zo deed een onschuldige vrije trap van Marc Höcher Cambuur uiteindelijk de das om.

Na het dubbele programma van deze week moet Cambuur pas over 2 weken weer aan de bak. Op vrijdagavond 9 september komt Almere City FC in Leeuwarden op bezoek. De Flevolanders die onder leiding staan van de in Leeuwarden zo bekende Jack de Gier maken tot op heden ook een moeizaam seizoen door. Aan Cambuur de taak om de 3 punten in Leeuwarden te houden.

Opstelling Helmond Sport: Ferhat Kaya, Jeroen Verkennis, Stephen Warmolts, Maikel Verkoelen, Gillian Justiana, Steven Edwards, Robert Braber, Jason Bourdouxhe (86. Seppe Brulmans), Giovanni Hiwat, Jordy Thomassen, Marc Höcher (58. Furhgill Zeldenrust)

Opstelling SC Cambuur: Leonard Nienhuis, Djavan Anderson, Chiró N’Toko, Matthew Steenvoorden (58. Martijn Barto), Marvin Peersman, Erik Bakker, Sander van de Streek, Jamiro Monteiro (71. Xander Houtkoop), Jergé Hoefdraad, Michiel Hemmen, Raymond Gyasi

Scheidrechter: E. van de Graaf

Gele kaarten: Djavan Anderson (SC Cambuur), Marc Höcher, Jeroen Verkennis, Steven Edwards, Seppe Brulmans) (Helmond Sport)

Aantal toeschouwers: 1.331

Fotografie: www.dijkfotografie.com