058-2963300
SC Cambuur is heer en meester in Velsen en pakt 4e overwinning op rij

SC Cambuur is heer en meester in Velsen en pakt 4e overwinning op rij

28 november 2016, 22:27

In een ijskoud Rabobank IJmond Stadion mocht SC Cambuur vanavond aantreden tegen SC Telstar. Voor de mannen van Sipke Hulshoff en Arne Slot een uitgelezen mogelijkheid om de vierde overwinning op rij te boeken en zo definitief de aansluiting te vinden met de subtop. Een doelstelling die vanavond ruimschoots en zeer overtuigend werd behaald.

Vanaf de start was het duidelijk met welke intenties SC Cambuur naar Velsen-Zuid was afgereisd. De geel-blauwe formatie dicteerde het spel en had veelvuldig balbezit. Tot meer dan enkele mogelijkheden leidde dit echter nog niet, want de Witte Leeuwen zakten ver, heel ver terug en hielden zo de rijen achterin met veel mankracht gesloten.

Jamiro Monteiro, die veel aan de rechterkant te vinden was, leek de ban te breken en schoot een fraaie steekbal tegen de touwen. De assistent-scheidsrechter oordeelde echter dat Monteiro te vroeg uit de startblokken was vertrokken en dus buitenspel stond.

Zo’n twintig minuten later was de meer dan verdiende voorsprong wel een feit. Xander Houtkoop kwam goed door op links en een teruggetrokken voorzet bereikte de vrij staande Monteiro. Hij aarzelde niet en schoof de bal keurig in de rechter benedenhoek, doelman Zonneveld kansloos achterlatend.

Na de thee veranderde het spelbeeld niet of nauwelijks, al nam de thuisclub met een aanvallende wissel iets meer risico. Toch kwamen de Leeuwarders eigenlijk geen moment in de problemen en was het wachten op meer doelpunten van SC Cambuur. En die kwamen er ook. Martijn Barto was opnieuw belangrijk als invaller en knokte zich door de defensieve linie van Telstar. Oog in oog met Zonneveld faalde hij niet en zo zette hij na bijna een uur spelen de 0-2 stand op het scorebord.

Het slotakkoord was voor de topschutter van SC Cambuur. Djavan Anderson, die in de ploeg was gekomen voor Jordy van Deelen, zette voor vanaf de rechterkant en Sander van de Streek kopte zijn voorzet onverbiddelijk tegen de touwen: 0-3. Het was meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Dankzij deze driepunter klimt SC Cambuur naar de negende stek op de ranglijst en is het verschil met nummer vier Almere City nog slechts drie punten. Maar nog veel belangrijker; het vertrouwen en het goede gevoel zijn terug in Leeuwarden en wie weet waar dat tot kan leiden.

De volgende afspraak voor SC Cambuur is aanstaande vrijdag (20.00 uur) in het Cambuur Stadion. Dan komt het jonge Ajax van trainer Marcel Keizer op bezoek in Leeuwarden. Voor het duel zijn voor alle tribunes nog kaarten verkrijgbaar. Je koopt ze hier in de Online Kaartverkoop.

Opstelling Telstar: Zonneveld, Ottenhoff, Van den Houten, Mahmudov, Van den Broek, Abdulahi, Tutuarima, Yamazaki, van Berkel, Zamouri, Donald

Opstelling SC Cambuur: Zeinstra; Van Deelen, El Baad, Schilder, Peersman, Houtkoop; Bosz, Monteiro, E. Bakker (c); Van de Streek en Hoefdraad

Scoreverloop:

’38 Monteiro
’57 Barto
’89 Van de Streek

Kaarten: Van den Houten (Telstar)

Toeschouwers: 1563
Scheidsrechter: Christian Mulder

Foto: www.dijksfotografie.com