058-2963300
SC Cambuur knokt zich tot tweemaal toe terug van een achterstand

SC Cambuur knokt zich tot tweemaal toe terug van een achterstand

10 mei 2019, 23:43

SC Cambuur is de Play-Offs begonnen met een gelijkspel (2-2) tegen Almere City FC. Het was geen wedstrijd die een stempel zal drukken op de geschiedenis. Voor beide teams geldt dat er nog alle kans is om de eerste schifting te overleven. Almere was over het algemeen een ietsje beter, maar in de tweede helft herpakte Cambuur zich en kwam er een stormrun op de goal van Etemadi. Dat was de fase waarin Cambuur had moeten toeslaan. Dat gebeurde wel, maar het leverde maar één doelpunt op.

Cambuur moest even slikken eer de wedstrijd begon. Xavier Mous haakte tijdens de warming-up af. Pieter Bos werd zijn vervanger. Zonder de eerste keeper en zonder de eerste spits –Sam Hendriks– moest de thuisclub het opnemen tegen een ploeg die in de reguliere competitie twee keer had gewonnen en die bovendien feller aan de strijd begon. Na wat aftasten over en weer sloeg Almere in de zeventiende minuut toe. Een schot met een verraderlijke stuit zeilde in het doel. Bensabouh was de afzender. Pieter Bos erkende na afloop dat hij de bal had moeten hebben, maar voor de rest stond hij betrouwbaar te keepen.

Nog voor de rust viel de gelijkmaker. Een corner resulteerde in nog een corner en daaruit viel die bevrijdende goal. Eerst stond de lat de treffer nog in de weg, maar uit de rebound sloeg Mbende toe. De Cambuur-aanhang kon redelijk tevreden naar binnen gaan.

Het tweede bedrijf was aanmerkelijk attractiever. Cambuur leverde strijd, was in een bepaalde fase de bovenliggende partij, maar zag Almere op voorsprong komen. Meijer strafte slordig verdedigen af. Tot opluchting van het thuispubliek viel kort daarop de 2-2. Maulun zette eigenlijk uit het niets voor en Ciganiks kopte onberispelijk binnen. Dat was het moment dat Cambuur meer had moeten oogsten, maar dat lukte net niet.

De trainers waren na afloop hoopvol. Hake zei dat als Cambuur dinsdag in Almere scoort, zo maar verder kan. Tobiassen koesterde de twee uitgoals. Hij voegde er veelbelovend aan toe: “Deze wedstrijd is nog niet gespeeld.” Hake: “Die 2-2 is voor ons geen slechte uitgangspositie, als wij maar één doelpunt maken…”

SC Cambuur: Bos, Van Wermeskerken, Mbende, Steenvoorden, Sambissa, Maulun, Schilder, Jansen, Ciganiks, Robertha (60. Kallon), Van Kippersluis

Almere City FC: Etemadi, Van Vlerken, Hammouti, Hunte (67. Efmorfidis), Mirani, Seck, Loen, Meijer (81. Luckassen), Balker, Bensabouh, Benschop

Scoreverloop: 0-1 17. Bensabouh; 1-1 41. Mbende; 1-2 61 Meijer; 2-2 68. Ciganiks

Scheidsrechter: Allard Lindhout

Gele kaarten: Maulun (SC Cambuur)

Supporters aanwezig: 6.843

Man of the Match: Robin Maulun kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Wedstrijdsponsor: Verkley, Drachten

Balsponsor: Popma Makelaars, Leeuwarden

Foto: www.dijksfotografie.nl