058-2963300
SC Cambuur komt geen moment in de problemen en is door naar de tweede ronde

SC Cambuur komt geen moment in de problemen en is door naar de tweede ronde

28 oktober 2021, 21:14

Met de promotie naar de Eredivisie was de hoop van menig Cambuur-supporter dat we Sportpark De Toekomst definitief vaarwel konden zeggen, maar niks is minder waar. In de eerste ronde van de TOTO KNVB-Beker werd SC Cambuur namelijk gekoppeld aan de amateurs van AFC Ajax en dan is de gulden regel dat de wedstrijd wordt gespeeld op het complex van de amateurploeg. En inderdaad, dat is in dit geval Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

In het afgelopen kampioensjaar had SC Cambuur het op deze grond moeilijk en wist het niet te winnen van Jong Ajax. Dankzij een wondertreffer van Mühren werd het toen ‘slechts’ 1-1. Dat was vanavond wel anders en gezien het krachtsverschil en de stand op de ranglijst was dat natuurlijk ook niet meer dan logisch. In een vrij vermakelijk duel stond er na negentig minuten een 0-5 eindstand op het scorebord.

De amateurs van Ajax zijn de huidige nummer dertien van de Derde Divisie en ontsloegen nog deze week hun hoofdtrainer na een aantal magere resultaten op rij. SC Cambuur daarentegen kon voortborduren op een goede partij tegen Feyenoord, die weliswaar met 2-3 verloren ging, maar waarin uitstekend weerstand werd geboden tegen een topclub.

Met Uldrikis, Krastev en Gullit in de basis als vervangers van Boere, Maulun en Bangura was het in de beginfase nog even zoeken naar openingen. De amateurs van Ajax trokken zich direct terug in de verdedigende stellingen en SC Cambuur had de nodige moeite om door die opgetrokken muur heen te breken.

Dat duurde ongeveer tot de twintigste minuut en daarna was het eerst Calvin Mac-Intosch die heel dicht bij een treffer was. Zijn inzet uit een afgeslagen hoekschop ging maar net naast. Niet veel later wist Krastev via het been van Ajacied Flemming wel te scoren en dat kunstje deed diezelfde Krastev na ruim een half uur nog eens dunnetjes over. Dit keer kwam de treffer wel op zijn naam en was hij het eindstation van een goede actie over links van Issa Kallon.

Er zou voor rust nog één treffer volgen en die kwam op naam van Erik Schouten. De aanvoerder kon gemakkelijk binnenwerken nadat Roberts Uldrikis de bal uitstekend doorkopte uit een corner. De 0-3 ruststand was niet overdreven gezien de verhoudingen op het veld en dus kon trainer Henk de Jong na hartenlust wisselen.

Na de theepauze mochten Ter Heide, Doodeman en Kiss hun kunsten vertonen en met die drie in de gelederen liep SC Cambuur na rust verder uit. Uit een corner en een inzet van Erik Schouten volgde opnieuw een eigen doelpunt. Ditmaal was het Stefan Smal die de bal ietwat ongelukkig in eigen doel wist te werken.

De mooiste treffer van de avond moest dan nog komen en die kwam op naam van Nick Doodeman. Hij stuurde zelf Uldrikis de diepte in, die hield de bal goed vast en bediende de aanstormende Doodeman op maat. De rechtsbuiten bleef ijzig kalm en met een bekeken boogbal tekende hij voor de vijfde treffer van de avond.

Het was ook meteen de laatste treffer van de avond en daarmee deed SC Cambuur wat het moest doen, heeft het eigenlijk geen kans weggegeven en zit het zaterdag gewoon weer in de koker voor de loting van de 2e ronde. Nu tijd om de blik te richten op de volgende wedstrijd en dat is aanstaande zondag RKC Waalwijk-uit. Minstens zo belangrijk.

Opstelling Ajax Amateurs: Zandwijken, Dames (66′ Moussa), Flemming (82′ Van der Vloot), Slegt, Middelwijk, Janzen (54′ De Jonge), Dankerlui, Van Roemburg, Smal (66′ Van Aggele), Buis (82′ Schep) en Bartels (C)

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt (75′ Van der Meer), Mac-Intosch, Schouten (C), Gullit; Hoedemakers (46′ Ter Heide), Jacobs (75′ Hendriks), Krastev; Sambissa (46′ Doodeman), Uldrikis en Kallon (46′ Kiss)

Scheidsrechter: Robin Vereijken

Scoreverloop:
22′ 0-1, Flemming (eigen doelpunt)
35′ 0-2, Krastev
38′ 0-3, Schouten
57′ 0-4, Smal (eigen doelpunt)
74′ 0-5, Doodeman

Gele kaarten: Slegt en Van der Vloot (beiden Ajax)

Foto: www.dijksmedia.nl