058-2963300
SC Cambuur komt moeizaam tot scoren maar wint wel van Telstar

16 juli 2022, 19:25

Na de zevenklapper in Kootstertille mocht SC Cambuur vandaag voor de eerste en enige keer in deze voorbereiding aantreden in het eigen Cambuur Stadion. Te gast was een club die we nog heel goed kennen van de jaren in de Keuken Kampioen Divisie en waar je zelden makkelijk van wint: Telstar.

Aan de weersomstandigheden zou het in ieder geval niet liggen vanmiddag, want alhoewel de zon in alle glorie aanwezig was bleef het qua temperatuur aangenaam en dat was ook te merken aan de publieke belangstelling. Een slordige tweeduizend Cambuur-supporters waren afgereisd naar Leeuwarden-Oost en dat is niet mis voor een wedstrijd relatief vroeg in de voorbereiding en bovendien in vakantietijd.

Werden zij getrakteerd op een ware voetbalshow? Dat niet meteen, maar dat is ook bijzonder lastig als de trainer van de tegenstander besluit met vijf verdedigers te spelen. Die trainer is overigens niet meer Andries Jonker, maar Mike Snoei, die sinds deze zomer het hoofdtrainerschap heeft overgenomen.

SC Cambuur was wel, zoals je dat ook mag verwachten, duidelijk de betere en dominante partij en dat leidde ook tot kansen. Zo waren Jacobs en Hoedemakers al dichtbij toen Uldrikis leek te scoren na ruim twintig minuten, maar zijn inzet ging verloren op de paal van doelman Ronald Koeman.

Vijf minuten voor de theepauze lukte het wel om de Telstar-doelman te verschalken en het was tot twee keer toe Milan Smit die zijn naam op het wedstrijdformulier liet zetten.

Eerst stuurde Robin Maulun de jonge spits annex buitenspeler de diepte in en met een geplaatst schot in het zijnet liet hij de bezoekende doelman kansloos. Nog geen minuut later was het opnieuw kassa en mocht hij een gekraakte inzet van Uldrikis tegen de touwen werken.

Zo stond er een welverdiende 2-0 ruststand op het scorebord en was het aan SC Cambuur om die stand na rust nog iets te verfraaien zo was de verwachting. Niets was echter minder waar, want na nog geen twee minuten spelen in het tweede bedrijf deed Telstar iets terug. Een dieptebal werd opgepikt door Burgering en die liet João Virginia kansloos in de korte hoek.

Telstar was een stuk feller uit de startblokken gekomen na rust en dus moest SC Cambuur even een tandje bijschakelen. Dat deed het ook, mede dankzij de hulp van een aantal invallers, maar tot doelpunten zou het niet meer leiden. Dat was overigens een klein wonder te noemen, want Sambissa (paal), Uldrikis, Boere en Hendriks hadden toch eigenlijk wel moeten scoren.

Zo bleef het bij ‘slechts’ 2-1 en das was een zeer matige afspiegeling van de kansenverhouding tussen SC Cambuur en Telstar. Maar belangrijker is dat er weer voldoende wedstrijdminuten in de benen zitten en dan komen die doelpunten in de competitie wel weer.

Volgende week trainen de heren spelers nog één keer in het stadion en dan wordt er koers gezet naar Epe voor het jaarlijkse trainingskamp. In Overijssel speelt het op de vrijdagavond (aftrap 19.00 uur) een oefenduel bij en tegen PEC Zwolle.