058-2963300
SC Cambuur komt ook tegen FC Oss niet tot winst

SC Cambuur komt ook tegen FC Oss niet tot winst

2 maart 2018, 22:04

Afgelopen zondag werden de voor Nederland zo succesvolle Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang afgesloten, maar nog immer regeert Koning Winter over ons land. Zo ook vanavond toen in de stad van de UNOX rookworsten onder extreme winteromstandigheden het duel tegen FC Oss en SC Cambuur moest worden afgewerkt. Het was dan ook niet opzienbarend dat de publieke belangstelling in het ijskoude Frans Heesen Stadion gering was. De Ossenaren stonden tot vanavond knap elfde met twee punten meer dan onze geel-blauwe trots. Bovendien had de ploeg van Klaas Wels en clubicoon Marcel van der Sloot de afgelopen vier thuiswedstrijden winnend afgesloten. In de strijd om deelname aan de Play-Offs dus zondermeer een uitermate belangrijk duel. Er is immers op dit moment in de Jupiler League een brede middenmoot met ploegen die allemaal dezelfde doelstelling hebben om aan het einde van het seizoen mee te mogen doen om de prijzen. Beide ploegen konden de punten derhalve goed gebruiken. Het was dan ook wrang dat Cambuur in een tweestrijd tegen een directe concurrent door een late treffer van de Ossenaren met 2-1 onderuit ging en hiermee FC Oss verder zag uitlopen.

Cambuur-trainer René Hake begon vanavond weer met Martijn Barto en de snelle Issa Kallon en Alvin Daniels voorop. Justin Mathieu en Kenny Teijsse die in het verleden de rood witte kleuren van de thuisploeg verdedigden zaten beide op de bank. De eerste kans van de wedstrijd was voor Richard van der Venne wiens schot in de vierde minuut ternauwernood door Erik Cummins onschadelijk kon worden gemaakt. De Ossenaren hadden in de beginfase het betere van het spel, maar het scorebord bleef ongewijzigd. Cambuur ontbeerde stootkracht, maar een fraaie uithaal van Sai van Wermeskerken zorgde in de 34e minuut voor het nodige gevaar. Zijn poeier ging via de vingertoppen van doelman Xavier Mous over het doel. Omdat beide ploegen voor rust het doel niet wisten te vinden zochten beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers op.

Na rust was het spel meteen op de wagen. Opende Richard van der Venne in de 46e minuut de score door een voorzet van Fatih Kamaçi van dichtbij binnen te koppen, even later speelde Daniël Crowley Daan Boerlage fraai vrij die vervolgens met een schuiver langs Xavier Mous de gelijkmaker op het scorebord zette. Het leek er lange tijd op dat de doortastendheid bij beide ploegen ontbrak om in het restant van de wedstrijd het duel te beslissen. Toch kregen de Leeuwarders uiteindelijk nog klop, want vlak voor tijd kopte verdediger Norichio Nieveld uit een snel gekomen corner de 2-1 binnen. Deze dreun kwamen de manschappen van René Hake niet meer te boven.

Komende week komt het team van een oude bekende naar Leeuwarden. Het Almere City FC van de voormalige goalgetter Jack de Gier is dan namelijk in het Cambuur Stadion te gast. Ook de Almeerders kennen net als onze favoriete team in het geel-blauw een wisselvallig seizoen. Maar Almere City FC blijft een team om zeker rekening mee te houden. Op voorhand een interessant duel waar wederom drie kostbare punten te behalen zijn. Punten die zeker na vanavond meer dan welkom zijn om in het linkerrijtje van de Jupiler League te geraken.

Opstelling FC Oss: Xavier Mous, Niels Fleuren, Lorenzo Piqué, Norichio Nieveld, Dean van der Sluys, Lion Kaak, Richard van der Venne, Huseyin Dogan, Fatih Kamaçi, Koen van der Biezen, Istvan Bakx (90. Mats Grotenberg)

Opstelling SC Cambuur: Erik Cummins, Sai van Wermeskerken, Robbert Schilder, Matthew Steenvoorden (70. Martijn van der Laan), Jordy van Deelen, Mathias Schils (81, Ricardo Kip), Daniël Crowley, Daan Boerlage, Alvin Daniels (66. Justin Mathieu), Martijn Barto, Issa Kallon

Scheidsrechter: de heer S. (Siemen) Mulder

Gele kaarten: Matthew van Steenvoorden, Martijn van der Laan (SC Cambuur)

Aantal toeschouwers: 1.432

Foto: www.dijksfotografie.nl