058-2963300
SC Cambuur krijgt in Doetinchem geen loon naar werken

25 augustus 2017, 22:24

Na de teleurstellend verlopen seizoensopener tegen Jong Ajax stond eerder vanavond de lastige uitwedstrijd tegen De Graafschap op het programma. De Doetinchemmers hebben net als de Leeuwarders de ambitie om dit seizoen in de top 5 te eindigen. Beide ploegen hebben bovendien in vergelijking met vorig seizoen een grondige metamorfose ondergaan. SC Cambuur bewaart weinig goede herinneringen aan de laatste ontmoetingen op stadion De Vijverberg en vanavond kon deze negatieve trend helaas niet worden doorbroken. Het De Graafschap van Henk de Jong won de wedstrijd met 2-0. Gezien het spelbeeld een onterechte uitslag, want Cambuur deed zeker in de tweede helft niet onder aan de thuisploeg en had gelet op het aantal serieuze doelkansen minimaal een punt verdiend. De Graafschap was echter een stuk effectiever in het benutten van kansen en ging daardoor als lachende winnaar van het veld. Het prima spel van de Leeuwarders moet echter ook het nodige vertrouwen geven voor de komende weken.

In de Achterhoek stond Xander Houtkoop voor de geschorste Marvin Peersman aan de aftrap en verving Issa Kallon Justin Mathieu op de linkerflank. Nieuwste aanwinst Karim Rossi, de 23-jarige Zwitserse spits, begon op de bank. Zoals verwacht nam de gastheer in eigen huis al vroeg de regie in handen, maar tot echt kansen leidde dit in de beginfase niet. Cambuur loerde in de omschakeling op de snelheid van Issa Kallon en Alvin Daniels en leek na een kwartier op voorsprong te komen. Een schitterende aanval over de linkerkant kon Ricardo Kip helaas niet bekronen tot de openingstreffer. Cambuur deed in het eerste half uur geenszins onder aan de Superboeren. Continue gevaarlijk en dreigend in de counter, terwijl aan de andere kant de Graafschap met voornamelijk hoge ballen op de lange spitsen Anthony van den Hurk en Fabian Serrarens probeerde de score te openen. In de 31e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Aan de rechterzijde ging Daryl van Mieghem Matthew Steenvoorden binnendoor op snelheid voorbij, waarna hij Fabian Serrarens een niet te missen kans gaf. Op slag van rust had Alvin Daniels de gelijkmaker op zijn voet, maar de rechteraanvaller schoot uit een vlijmscherpe counter helaas de bal tegen in plaats van langs doelman Flip Bednarek. Daardoor werd de eerste helft afgesloten met een 1-0 voorsprong voor de Doetinchemmers.

Na de thee kwamen twee ongewijzigde elftallen uit de kleedkamer. Het spelbeeld bleef ongewijzigd, al trokken de manschappen van Marinus Dijkhuizen wel steeds meer het initiatief naar zich toe. Met het inbrengen van de debuterende Karim Rossi kwam er steeds meer druk op de goal van de Superboeren en hing de gelijkmaker in de lucht. Cambuur kende een zeer sterke fase en drong de thuisploeg steeds verder terug. Waar iedereen op de op dat moment meer dan verdiende gelijkmaker zat te wachten, zorgde een onoplettendheid in de 71e minuut ervoor dat Daryl van Mieghem de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong zette. In het restant werd er aan beide kanten niet meer gescoord en verliet Cambuur opnieuw stadion De Vijverberg onnodig met lege handen.

Door deze nederlaag wacht SC Cambuur na twee speelronden nog op het eerste punt. Volgende week zondag staat er wederom een op voorhand lastige uitwedstrijd voor de ploeg van Dijkhuizen en Hulshoff op de rol. FC Volendam is dan namelijk de tegenstander, een tegenstander die net als Cambuur probeert te voetballen, waardoor het een interessant treffen kan opleveren. Maar nog belangrijker, de eerste punten voor onze bijzondere club in het seizoen 2017/’18.

Opstelling De Graafschap: Filip Bednarek, Jordy Tutuarima, Myenty Abena, Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort, Andrew Driver (58. Elvio van Overbeek), Tim Receveur, Fabian Serrarens (68. Youssef El Jebli), Mark Diemers, Anthony van den Hurk, Daryl van Mieghem (90. Sjoerd Ars)

Opstelling SC Cambuur: Jesse Bertrams, Omar El Baad, Matthew Steenvoorden, Robbert Schilder, Xander Houtkoop, Daan Boerlage (60. Karim Rossi), Ricardo Kip (76. Justin Mathieu), Mathias Schils (82. Bryan Smeets), Alvin Daniels, Martijn Barto, Issa Kallon

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf

Gele kaarten: Daan Boerlage, Issa Kallon (SC Cambuur), Mark Diemers, Lars Nieuwpoort (De Graafschap)

Aantal toeschouwers: 8.014