058-2963300
SC Cambuur krijgt les in effectiviteit en begint 2020 met nederlaag

SC Cambuur krijgt les in effectiviteit en begint 2020 met nederlaag

10 januari 2020, 23:20

Geen Spaanse Costa of extreme luxe in Qatar, maar gewoon goed trainen en hard werken in het Gelderse Epe voor SC Cambuur. Met Michael Breij als voorlopig enige winterse versterking kende SC Cambuur van 3 t/m 6 januari een uitstekend trainingskamp, waarbij er volop ruimte was voor noeste arbeid en ontspanning. Toch geeft dat nog geen enkele garantie op een goede start van de 2e seizoenshelft en dat bleek vanavond tegen de winnaar van de 2e periode. SC Cambuur had weliswaar een enorm veldoverwicht, maar FC Volendam bleek effectiever en won met 1-2.

Eén ding is zeker: aan de sfeeractie voorafgaand aan de aftrap lag het vanavond zeker niet. De spelers waren nog niet op het veld of er viel een indrukwekkende vuurwerkshow te bewonderen boven en in het Cambuur Stadion. Compleet met een orkaan van geluid van de tribune was het een ouderwetse Hel van Leeuwarden.

Het tempo lag van meet af aan ook enorm hoog en dat is niet gek, want met SC Cambuur en FC Volendam heb je misschien wel de twee beste voetballende ploegen van de Keuken Kampioen Divisie te pakken. De kans dat er na negentig minuten voetbal een brilstand op het scorebord zou staan was dan op voorhand ook klein.

Vermakelijk werd het zeker, maar het gehoopte resultaat kwam er helaas niet. Dat had ook zeker te maken met het scoreverloop. SC Cambuur keek namelijk al na 7 minuten tegen een achterstand aan, toen Deul zijn collega Antonucci vrij voor Stevens zette. Met een droge schuiver in de rechter benedenhoek liet hij de openingstreffer aanteken.

Het was het startsein voor de mannen van Henk de Jong om een tandje bij te schakelen en dat resulteerde in veelvuldig balbezit, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Robin Maulun was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn kopbal in de korte hoek kon nog net tot een corner worden verwerkt door de uitstekend keepende doelman van Volendam.

Vlak na rustig kreeg SC Cambuur opnieuw een domper te verwerken toen na 5 minuten in het tweede bedrijf de voorsprong werd verdubbeld. Met flink wat fortuin viel de bal voor de voeten van Murkin en die schoof de bal in de uiterste hoek langs Stevens.

Terecht of niet; een marge van twee treffers was een feit en met nog 40 minuten op de klok ging ook de tijd dringen. Toch was het gevoel bij de supporters dat met zoveel druk en dito kansen een aansluitingstreffer niet kon uitblijven en die kwam er dan ook. Het duurde wel tot de 74e minuut totdat ’t Woanskip uit de speakers kwam. Het was Jamie Jacobs die alweer zijn 11e treffer van het seizoen liet aantekenen met een droge schuiver.

Met nog een kwartier op de klok was er nog niks verloren en alles te winnen voor de mannen in het geel-blauw. Met Van der Kaap en Paulissen binnen de lijnen voor Schmidt en de geblesseerde Kallon was het alles of niks en het werd helaas het laatste. Dat was niet omdat er geen kansen, want vooral topscorer Robert Mühren had toch eigenlijk op zijn minst één keer het net moeten alten bollen.

Het mocht echter niet vanavond in het eerste duel van 2020 en zo begint SC Cambuur met een vervelende nederlaag aan de 2e seizoenshelft. Desalniettemin is er nog helemaal niks aan de hand en gaan de mannen van Henk de Jong nog steeds fier en met marge aan kop in de KKD.

SC Cambuur mag zich gelukkig volgende week vrijdag al revancheren wanneer het op bezoek gaat bij TOP Oss. De aftrap van deze ontmoeting is wederom op het vertrouwde tijdstip van 20.00 uur.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt (77’ Van der Kaap), Mac-Intosch, Schouten (C), Sambissa; Hoedemakers, Maulun, Jacobs; Antonia (65’ Oratmangoen), Mühren en Kallon (81’ Paulissen)

Opstelling FC Volendam: Bakker; Betti (78’ Fadiga) , Tol, Van de Ven, Smal; Plat, Antonucci, Vlak; Doodeman, Deul (C) en Murkin (78’ Kaars)

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

Gele kaarten: Geen

Supporters aanwezig: 9.163

Scoreverloop:
7’ Antonucci
50’ Murkin
74’ Jacbos

Holland Casino Leeuwarden Man of the Match: Mees Hoedemakers

Wedstrijdsponsor:
Taxicentrale Waaksma
Balsponsor: Rekladruk, Giekerk
Aanvoerdersbandsponsor: Watersportservice Berend Mink

Foto: www.cambuurimages.nl