058-2963300
SC Cambuur laat dure punten liggen

SC Cambuur laat dure punten liggen

29 maart 2019, 22:53

Het was zo’n mooi en uitdagend rijtje in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie: vier clubs met 44 punten. En daarboven twee clubs met ééntje meer. SC Cambuur en Almere City FC stonden bij die 44-ers, dus zou winst een mooie opsteker zijn in de door velen als ‘de meest spannende competitie van het westelijke halfrond’ bestempelde liga. Die opsteker kwam voor Almere City in een vaak onderhoudende, maar niet al te hoogstaande partij.

SC Cambuur was in twee helften overwegend de sterkste ploeg, maar dat overwicht werd niet uitgedrukt in hapklare brokken. Er waren wel mogelijkheden. Dat gold ook voor de Flevolandse bezoekers. Zij profiteerden in de 64e minuut van wat knullig verdedigen: 0-1. Zo’n mogelijkheid deed zich nog maal voor. Toen ging het net goed.

Nu was alle hoop gevestigd op een daverend slotoffensief. Dat kwam er wel, maar daverend was het niet altijd. Vijf minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd was er nog een mogelijkheid, identiek aan het moment waarin Almere scoorde. Scrimmage, bal ingeschoten, net op de schoen van een tegenstander, nog een keer richting doel, weer van de lijn gehaald, maar al met al geen goal. De volgens René Hake terechte gelijkmaker bleef uit.

Cambuur begon goed, was dominant. “We hadden het zwaar,” aldus Almere-trainer Ole Tobiasen. Hij vond dat er aan beide kanten hard werd gewerkt, zonder dat het beste voetbal werd gepresenteerd. Hake vond dat er te weinig werd afgedwongen. Bovendien was er steeds net een  voetje dat dwars werd gezet. “Wij staan met lege handen en dat betekent dat wij het niet goed hebben gedaan.”

Cambuur staat nu twaalfde na 31 ontmoetingen en is nog altijd in de race om deel te nemen aan de Play-Offs.

SC Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Boerlage, Jansen (80. Jones), Ciganiks (71. Kallon), Maulun, Hendriks, Bangura (71. Robertha)

Almere City FC: Etemadi, Van Vlerken, Hammouti, Seck, Alhalft (90. Ahannach), Kip, Loen, Meijer (80. Lukassen), Efmorfidis (80. Hoefdraad), Balker, Bensabouh

Scheidsrechter: Oostrom

Man of the Match: Robbert Schilder kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Scoreverloop: 64. 0-1 Meijer

Gele kaarten: Jansen (SC Cambuur)

Supporters aanwezig: 7.132

Wedstrijdsponsor: Omnyacc Accountants & Adviseurs, Leeuwarden

Balsponsor: Bourguignon Lease, Leeuwarden

Aanvoerdersbandsponsor: Beleef Lauwersoog, Lauwersoog

Volgende thuiswedstrijd: 12 april om 20.00 tegen Jong FC Utrecht

Foto: www.dijksfotografie.nl