058-2963300
SC Cambuur laat De Graafschap ontsnappen

22 augustus 2016, 22:45

Als er ooit een gelegenheid was om De Graafschap de das om te doen dan was het wel op deze maandagavond. Kans op kans kreeg SC Cambuur, voor de Doetinchemmers was er maar één echte mogelijkheid. Die werd benut en die was goed voor gelijkmaker 1-1. Jergé Hoefdraad had voor de rust, na een prachtige aanval voor 1-0 gezorgd. Hij onderstreepte met die treffer het royale overwicht dat de thuisclub forceerde met goed en aantrekkelijk spel. Vooral de aanvallen over rechts met de  als een speer naar de achterlijn spurtende Raymond Gyasi waren een lust voor het oog. Cambuur had dit seizoen nog niet zo’n perfecte helft gespeeld. Feit was dat die tweede goal uitbleef en dan weet je het, dan kan je het deksel op de neus krijgen. Dat gebeurde dan ook.

Jan Vreman, de trainer van De Graafschap: ‘ Wij mogen onze handen dichtknijpen. Die ene punt was het maximaal haalbare’. Daar was geen woord Frans bij. Na de gelijkmaker in 79-ste minuut kreeg Cambuur nog een paar dotten van kansen. Jamiro Monteiro, die na een minder goede start, zich voorbeeldig herpakte, knalde op de vuisten van keeper Bednarek, Gyasi stormde alleen op de goal af, maar zonder resultaat, Sander van de Streek schoot nog eens net naast en het was  opnieuw Monteiro die zijn schot tot corner zag verwerkt.

Rob Maas had wederom een goede thuisclub gezien, nog beter dan tegen Jong PSV, maar de marge van meer dan die ene goal kwam maar niet.  Voor de rust was Cambuur heer en meester, in de tweede helft was er ook een flink overwicht, ‘ maar we gingen op een gegeven moment toch wat mee met het opportunistische spel van de tegenstander’. En: ‘ Hemmen gaat zeker scoren.’

Spelen op een maandagavond in de vakantieperiode en dan 7206 bezoekers op de tribune, dat doet de club goed. Maas: ‘ Het publiek stond er fantastisch achter.’

SC Cambuur: Nienhuis; Anderson, N’Toko, Steenvoorden, Peersman;  Bakker, Monteiro, Van de Streek; Gyasi, Hemmen (67 Barto),  Hoefdraad.

De Graafschap: Bednarek; Will, Lammers, Kaak, Diemers, Parzyszek, Koolhof (53. Jankovic 85.Huntelaar), Versteeeg, Driver, Keurntjes, Nieuwpoort.

Scoreverloop: 30. 1-0 Hoefdraad; 79 1-1. Parzyszek.

Kaarten: geel: N’Toko, Peersman en Hemmen (SC Cambuur) Versteeg, Jankovic en Kook (De Graafschap)