058-2963300
SC Cambuur laat zege in De Vliert ontglippen

SC Cambuur laat zege in De Vliert ontglippen

23 november 2018, 22:13

SC Cambuur slaagt er de laatste weken maar niet in om buitenhuis punten binnen te slepen. Waar het in het eigen Cambuur Stadion over het algemeen prima statistieken kan overleggen, wil het de laatste tijd daarbuiten maar niet vlotten. Het was vanavond daarom zaak om deze negatieve reeks te doorbreken. Dat moest gebeuren tegen FC Den Bosch. Bij de Brabantse club lijken sinds de komst van de jonge Georgische eigenaar Kakhi Jordania de bomen tot in de hemel te groeien. De komst van deze private investeerder heeft de zon weer doen laten schijnen in Stadion De Vliert. Door een lange reeks van maar liefst acht opvolgende overwinningen behoort FC Den Bosch ondertussen tot de top van Keuken Kampioen Divisie. Er zijn zelf kenners die beweren dat de ploeg van Wil Boessen en Paul Beekmans een serieuze titelkandidaat is. Ook werd in de vorige thuiswedstrijd de Oosttribune weer heropend en weten de Bosschenaren weer massaal de weg naar het stadion van hun favoriete club te vinden. Op voorhand wachtte SC Cambuur dan ook een lastige avond. De verwachting bleek geenszins realiteit te worden, want de Leeuwarders speelden in De Vliert een uitstekende wedstrijd en waren duidelijk de bovenliggende partij. De wedstrijd eindigde na een doelpuntloze eerste helft uiteindelijk in 1-1. Met deze puntendeling deed Cambuur zichzelf te kort, want op basis van de vele kansen had het op deze avond duidelijk meer verdiend.

Na de remise van afgelopen zaterdag tegen FC Volendam had René Hake geen aanleiding om zijn eerste elf te wijzigen. Andrjes Ciganiks ontbrak op het wedstrijdformulier, omdat hij niet geheel fit uit de interlandperiode met het Lets nationaal elftal was teruggekeerd. Cambuur startte brutaal en drukte FC Den Bosch terug op eigen helft. Al in de derde minuut kreeg Kevin van Kippersluis na een inschattingsfout van de Bossche defensie een prima kans om de score te openen. De aanvaller raakte de bal prima, maar Wouter van der Steen stond op de goede plek om het schot te pareren. Issa Kallon had de score in de achttiende minuut moeten openen, toen hij uit een prima pass van Matthew Steenvoorden alleen op de Bossche sluitpost mocht afgaan. Oog in oog met Wouter van der Steen treuzelde de snelle aanvaller te lang, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Cambuur creëerde in de eerste helft een paar fraaie kansen, maar zoals eerder dit seizoen bleek het verzilveren van deze kansen een euvel. De Leeuwarders maakten een goede indruk, dicteerden de wedstrijd en maakten het meeste aanspraak op een voorsprong. Aan de andere kant moest Xavier Mous vlak voor rust tweemaal handelend optreden, toen eerst verdediger Sam Kersten in het Leeuwarder strafschopgebied een vrije schietkans kreeg en even later Stefano Beltrame uit de draai gevaarlijk binnenschoot. Zodoende werd er voor de thee niet gescoord en daar mocht Cambuur het minst tevreden mee zijn.

Na de onderbreking veranderde het spelbeeld amper en al vroeg in de tweede helft beloonde Cambuur zich dan eindelijk voor een prima wedstrijd. Een voorzet van Issa Kallon werd slecht verwerkt door Wouter van der Steen, waarna Nigel Robertha na het nodige gerommel de bal uiteindelijk via een hakbal over de doellijn werkte. Een op dat moment meer dan verdiende voorsprong. Ook daarna gingen de mannen van René Hake op dezelfde voet door. Enig minpunt was dat de Leeuwarders verzuimden de voorsprong verder uit te breiden, want kansen daartoe kreeg de geel blauwe trots voldoende. In het laatste kwartier ging FC Den Bosch steeds opportunistischer spelen, maar Xavier Mous liet ook vanavond zien een betrouwbare keeper te zijn. Tegen de verhouding in kwam de thuisploeg in de tachtigste minuut toch nog op gelijke hoogte. Danny Verbeek krulde op de rand van het strafschopgebied een vrije trap fraai binnen. Na deze domper nam Camuur weer het heft in handen en ging vol voor de winst. Het mocht uiteindelijk niet baten, want na de late gelijkmaker van de thuisploeg werd er niet meer gescoord en stapte Cambuur als morele verliezer het veld af.

Na deze lastige uitwedstrijd wacht volgende week wederom een Brabantse opponent. FC Eindhoven komt dan in Leeuwarden op bezoek. Een competitiewedstrijd op eigen veld derhalve waarin de Leeuwarders aan het eigen thuispubliek verplicht zijn om de volle buit te pakken.

Opstelling FC Den Bosch: Wouter van der Steen, Mats Deijl, Stefan Velkov, Sam Kersten, Amine Khammas, Danny Holla, Danny Verbeek, Luuk Brouwers (60. Sven Blummel), Oussama Bouyaghlafen (75. Leo Väisänen), Stefano Beltrame, Rauno Sappinen (66. Jort van de Sande)

Opstelling SC Cambuur: Xavier Mous, David Sambissa, Robbert Schilder, Matthew Steenvoorden, Sai van Wermeskerken, Robin Maulun (90. Tyrone Conraad), Issa Kallon (89. Kevin Schindler), Mathias Schils, Justin Mathieu, Nigel Robertha, Kevin van Kippersluis

Scheidsrechter: de heer C. (Christiaan) Bax

Gele kaarten: Matthew Steenvoorden, Robbert Schilder (SC Cambuur)

Aantal toeschouwers: 3.569

Fotografie: www.dijksfotografie.com