058-2963300
SC Cambuur licht opties van viertal

SC Cambuur licht opties van viertal

8 maart 2017, 14:30

Martijn Barto, Marvin Peersman, Jamiro Monteiro en Jordy van Deelen zijn ook volgend seizoen weer te bewonderen in het shirt van SC Cambuur. De club heeft de opties in de contracten van het viertal gelicht, waardoor de mannen tot medio 2018 onder contract staan bij SC Cambuur.

Met het lichten van bovengenoemde opties is een vervolg gegeven aan het formeren van de selectie voor het seizoen 2017/2018. Eigenlijk is hier in de winterstop al een start mee gemaakt met het vertrek van enkele spelers en het contracteren van Stefano Lilipaly en Jurjan Mannes. Voor 1 april dienen we formeel aan te geven wat we doen met de aflopende contracten. Daarnaast zijn er nog enkele spelers met een optie in het contract waar we een keuze in moeten maken. Aangezien het nog vroeg in het jaar is en er überhaupt nog geen duidelijkheid is op welk niveau SC Cambuur in 17/18 zal acteren, zullen veel beslissingen pro forma zijn en zal pas in de maanden mei/juni meer bekend worden omtrent nieuwe en vertrekkende spelers.
________________

Martijn Barto (32) mag onderhand een kind van de club worden genoemd. De spits speelt sinds het seizoen 2011/2012 in Leeuwarder dienst en is zowel wat gespeelde wedstrijd als gemaakte doelpunten betreft de koploper van de huidige selectie.

Voor Marvin Peersman (26) begon zijn Cambuur-avontuur in het betreurde seizoen 2015/2016. Aan de inzet en mentaliteit van de verdediger lag dit echter zeker niet en de geboren Belg is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken steunpilaar in de defensie.

Middenvelder Jamiro Monteiro (23) is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen voor SC Cambuur. De Kaapverdiaan begon vorig jaar nog in de beloften, maar met het winnen van de Bronzen Stier als bestel speler van de derde periode mag inmiddels duidelijk zijn dat hij een absolute meerwaarde is in het eerste elftal.

Waar Jordy van Deelen (23) in de eerste seizoenshelft nog te kampen had met een aantal vervelende blessures, staat de teller ondertussen alweer op 16 duels in het geel-blauw. Met zijn loopvermogen en onaflatende inzet heeft hij een vaste basisplaats afgedwongen.

Foto: www.dijksfotografie.com