058-2963300

SC Cambuur lijdt kostbare nederlaag in Nijmegen

17 april 2016, 16:46

SC Cambuur moest het vanmiddag in het Goffertstadion opnemen tegen de Nijmegen Eendracht Combinatie, oftewel N.E.C. De Gelderse promovendus presteert dit seizoen onder leiding van Ernest Faber meer dan uitstekend en is nog volop verwikkeld in de race om deelname aan de play-offs. Met name de Venezolaanse goalgetter Christian Santos en de Belgische vleugelaanvaller Anthony Limbombe zorgen er voor dat de Nijmegenaren samen met Heracles Almelo misschien wel als dé sensatie van deze voetbaljaargang worden beschouwd. Een rol die de afgelopen seizoenen was weggelegd voor SC Cambuur. N.E.C. tegen SC Cambuur was een wedstrijd met grote belangen, de één strijdend om play-off plaatsing en de ander vechtend om de vermaledijde laatste plek te verlaten. Wist Cambuur eerder dit seizoen de Nijmegenaren in eigen huis nog met 3-1 te verslaan, vanmiddag moesten de Leeuwarders uiteindelijk hun meerdere erkennen in N.E.C.. Na een 0-0 ruststand verloren de Leeuwarders het duel met 2-1.

In de beginfase van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd. Naarmate de eerste helft vorderde begon de thuisploeg steeds meer aan te dringen en langzaam maar zeker het heft in handen te nemen. Levensgrote kansen leverde dit overigens niet op. Na ruim een half uur kreeg Jergé Hoefdraad een uitgelezen kans om Cambuur op voorsprong te schieten, maar hij schoot helaas de bal diagonaal langs de verkeerde kant van de paal. Maar ook de thuisploeg kreeg in de eerste helft nog een fraaie kans om de score te openen, Leonard Nienhuis reageerde echter alert op het schot van de beweeglijke Anthony Limbombe. Zodoende eindigde een niet bepaald sprankelende eerste helft doelpuntloos.

Na de onderbreking kwam Kevin van Veen voor Sander van de Streek in het veld. Al vroeg in de tweede helft kwamen de manschappen van Marcel Keizer op achterstand. Na goed voorbereidend werk van de ongrijpbare Anthony Limbombe tikte Navarone Foor via het been van Christian Santos de bal over de doellijn. Cambuur verliet hierna noodgedwongen steeds meer de verdedigende stellingen en leek uit een hoekschop van Jack Byrne even later op gelijke hoogte te komen. Marvin Peersman kwam echter een teenlengte te kort om beide ploegen weer in evenwicht te brengen. Aan de andere kant hield Leonard Nienhuis met een fabelachtige redding Christian Santos van het scoren af en bleven de Leeuwarders in de wedstrijd. Even later werkte invaller Mihai Roman de bal hard tegen de touwen, waardoor de thuisploeg comfortabel met 2-0 leidde. Een kwartier voor het eindsignaal bracht Sergé Hoefdraad met zijn eerste competitiedoelpunt de spanning weer terug in de wedstrijd. Door het inbrengen van een Rai Vloet en Mikhail Rosheuvel gingen de Leeuwarders steeds meer risico nemen en was Cambuur zo vlak voor het sluiten van de markt nog dicht bij de gelijkmaker. Een kopbal van de ingevallen Rai Vloet werd op miraculeuze wijze uit het doel gewerkt, waardoor de wedstrijd in 2-1 eindigde.

Het volgende duel voor SC Cambuur staat al voor komende donderdag 21 april gepland. In het midweekse programma komt dan het Willem II van Jurgen Streppel in Leeuwarden op bezoek. Ook de Tricolores uit Tilburg draaien tot op heden een moeizaam seizoen en zijn nog volop gewikkeld in de strijd om de promotie-/degradatieplaatsen te ontlopen. Voor beide ploegen zal het duel als een finale aanvoelen en een ultieme kans bieden om zichzelf wat lucht te verschaffen in deze zenuwslopende degradatiestrijd.

Opstelling N.E.C.: Brad Jones, Todd Kane, Wojciech Golla, Marcel Appiah, Dario Dumić, Lucas Woudenberg (76. Jeffrey Leiwakabessy), Janio Bikel (59. Mihai Roman), Gregor Breinburg, Navarone Foor, Christian Santos, Anthony Limbombe (85. Mikael Dyrestam)

Opstelling SC Cambuur: Leonard Nienhuis, Marvin Peersman, Darryl Lachman, Martijn van der Laan, Vytautas Andriuškevičius, Tom Hiariej (66. Mikhail Rosheuvel), Jamiro Monteiro (85. Rai Vloet) Sander van de Streek (46. Kevin van Veen), Jack Byrne, Martijn Barto, Jergé Hoefdraad

Scheidsrechter: Siemen Mulder

Gele kaarten: Wojciech Golla (N.E.C.)

Aantal toeschouwers: 12.334

Fotografie: www.dijksfotografie.com