058-2963300
SC Cambuur loopt in Oss tegen een flinke zeperd aan

SC Cambuur loopt in Oss tegen een flinke zeperd aan

17 januari 2020, 22:44

Nadat SC Cambuur haar eerste competitieduel in het nieuwe decennium verliezend had afgesloten, was er voor Henk de Jong en zijn manschappen alles aan gelegen om vanavond de nare smaak van deze valse start weg te spoelen. Dat moest dan gebeuren in Oss, bekend van UNOX, de SP van Jan en Lilian Marijnissen en geboorteplaats van beroemde sporters als Bas van der Goor, Gert-Jan Theunisse en de Bende van Oss. De Ossenaren kenden een teleurstellende eerste seizoenshelft, wat de technische leiding ertoe had doen besluiten om in de winterstop de ploeg een stevige injectie te geven. Dit resulteerde in de komst van de defensief ingestelde Henk Dijkhuizen, Grad Damen, Dean van der Sluys en de gisteren vastgelegde Jan Lammers. Daarentegen stond het vertrek van Danzell Gravenberch die op zijn beurt de overstap maakte naar FC Dordrecht. Cambuur moest vanavond opnieuw een bittere pil slikken, want Henk de Jong en zijn mannen gingen na een 2-2 ruststand uiteindelijk met 3-2 onderuit. Het niet benutten van een groot aantal opgelegde kansen speelde de Leeuwarders in Oss dusdanig parten dat het dure punten verspeelde in de strijd om de bovenste plekken. Doordat de thuisploeg wel raad wist met de geboden kansen, liep Cambuur tegen een tweede nederlaag op rij aan. Het is voor Cambuur zaak om snel door de zure appel heen te bijten, de rug te rechten en de winnende vorm weer terug te vinden.

In het uitermate matig bezette Frans Heesen Stadion, met zijn drie tribunes ook wel het Osse Kuipje genoemd, kon helaas geen beroep worden gedaan op Issa Kallon. De rappe vleugelaanvaller viel in het vorige duel tegen FC Volendam uit met een vervelende hamstringblessure. Zijn plaats werd ingenomen door Mitchel Paulissen. Ook Robin Maulun was deze avond niet inzetbaar. Daardoor mocht Ragnar Oratmangoen in zijn eigen geboorteplaats tegen zijn voormalige ploeg de opwachting in de basis maken. De Leeuwarders kwamen al vroeg in de wedstrijd door een eigen doelpunt van Henk Dijkhuizen op voorsprong. De Ossenaren kropen daarna enkele malen door het oog van de naald. Zo had Robert Mühren een uitgelezen kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar hij zag zijn schot gekeerd worden door Ronald Koeman. Leek Cambuur in deze fase de wedstrijd aardig onder controle te hebben, stond het in een vloek en een zucht 2-1 achter. Dit kwam door een door Philippe Rommens benutte strafschop en een door Rick Stuy van den Herik kiezelhard ingekopte hoekschop. Gelukkig trok Robert Mühren vlak voor rust weer de stand weer gelijk, waardoor beide ploegen met een 2-2 tussenstand de kleedkamers opzochten.

Pal na rust liet Cambuur via Robert Mühren opnieuw een aantal fraaie mogelijkheden liggen om weer op voorsprong te komen. Het elftal van Henk de Jong kreeg hiervoor de rekening gepresenteerd, want uit één van de spaarzame aanvallen van TOP Oss scoorde Rick Stuy van den Herik zijn tweede doelpunt en zette de Ossenaren na een uur spelen op een 3-2 voorsprong. Daarna was er nog voldoende tijd om de nederlaag af te wenden, maar het inbrengen van Delano Ladan (die na een charge met een rode kaart het veld moest verlaten) en Michael Breij (die hiermee zijn debuut in het geel-blauwe shirt maakte) kon geen verandering in de stand brengen. Ook met een man minder was er zelfs nog sprake van een ware omsingeling, maar de Leeuwarders slaagden er helaas niet meer in om de eindstand een dragelijker zicht te geven.

Na dit vervelende verlies tegen Tot Ons Plezier Oss wacht over een week weer een thuiswedstrijd. Na verliesbeurten tegen Jong Ajax, Feyenoord en FC Volendam moet er aan het Cambuurplein weer een keer gewonnen worden. De talenten van Jong FC Utrecht die zeker in het begin van het seizoen indruk maakten komen volgende week in Leeuwarden op bezoek. Aan Henk de Jong en zijn geel blauwe brigade de taak om het door René Hake getrainde elftal puntloos naar de Domstad terug te sturen en zodoende weer drie punten aan het eigen totaal toe te voegen.

Opstelling TOP Oss: Ronald Koeman, Henk Dijkhuizen, Lorenzo Piqué, Rick Stuy van den Herik, Hennos Asmelash, Dean van der Sluys (77. Niels Fleuren), Olivier Rommens, Philippe Rommens, Lion Kaak, Cas Peters (70. Grad Damen), Giovanni Büttner (93. Cihat Celik)

Opstelling SC Cambuur: Sonny Stevens, Doke Schmidt (34. Kellian van der Kaap), Erik Schouten, Calvin Mac-Intosch (69. Delano Ladan), David Sambissa, Mitchel Paulissen (72. Michael Breij), Jamie Jacobs, Mees Hoedemakers, Ragnar Oratmangoen, Robert Mühren, Jarchinio Antonia

Scheidsrechter: de heer E. (Erwin) Blank

Gele kaarten: Henk Dijkhuizen, Lorenzo Piqué, Dean van der Sluys, Lion Kaak (TOP Oss), Kellian van der Kaap, Robert Mühren (SC Cambuur)

Rode kaart: Delano Ladan (SC Cambuur)

Aantal toeschouwers: 1.709

Foto: www.cambuurimages.nl