058-2963300
SC Cambuur loopt na zeven wedstrijden eerste verlies op

SC Cambuur loopt na zeven wedstrijden eerste verlies op

28 september 2018, 22:45

In zes competitiewedstrijden en een bekerduel bleef SC Cambuur fier overeind, maar in de thuiswedstrijd tegen Roda JC uit Kerkrade ging het mis. Met een 0-1 overwinning ging de ploeg van Robert Molenaar terug naar Limburg. Toegegeven, de bezoekers waren een tikkeltje beter, maar daar stond tegenover dat SC Cambuur de beste van de schaarse mogelijkheden kreeg. Justin Mathieu miste in de zestiende minuut een dot van een kans. Hij tikte de bal net naast de veste van keeper Tom Muyters. Na de thee was Issa Kallon dichtbij de openingstreffer, maar hij liftte de bal net over het doel. Daar stond tegenover dat Roda een paar flinke mogelijkheden onbenut liet. SC Cambuur had het aan keeper Xavier Mous te danken dat de schade tot een tegengoal beperkt bleef. Zowel voor als na de rust haalde hij op een geweldige manier een paar ballen uit de goal. In de 53e minuut was hij evenwel kansloos op een Roda-inzet. Eerst bokste hij de bal nog uit de goal, maar de rebound van Gyliano van Velzen was hem te machtig.

Cambuur probeerde de bakens nog te verzetten. Trainer René Hake bracht het spitsenduo Robertha en Rossi binnen de lijnen, maar tevergeefs. Rossi lepelde uit een onmogelijke hoek de bal nog rakelings over. Roda had het laatste woord en dat resulteerde evenmin in een doelpunt. Best was het niet, maar we staan nog steeds vijfde met slechts twee punten achter op de lijstaanvoerder. En eigenlijk is het spel nog maar net op de wagen.

Trainer Robert Molenaar was uitermate tevreden met de zege en de manier waarop die tot stand was gekomen. Compact spelen was de opdracht en over de zijkanten de aanval en de diepgang opzoeken. Dat was gebeurd. René Hake vond de nederlaag  terecht. “We hebben getracht druk te zetten op hun opbouw. Roda dwong ons keuzes te maken en wij maakten te vaak de verkeerde. In bijna alle facetten waren wij onderliggend aan Roda.”

SC Cambuur: Mous, Van Deelen, Mbende, Schilder, Van Wermeskerken, Ciganiks (77. Maulun), Schils (46. Robertha), Schindler, Mathieu (67. Rossi), Kallon, Van Kippersluis

Roda JC: Muyters, Dijkhuizen, Werker, Jensen, Vansteenkiste, Simakala (88 Van Eijma), Van Velzen, Engels, Gnjatic (84. El Makrini), Paulissen, Milts

Scheidsrechter: Van de Graaf

Scoreverloop: 53. 0-1 Van Velzen

Gele kaarten: Mbende, Kallon, Ciganiks (SC Cambuur), Dijkhuizen (Roda JC)

Supporters aanwezig: 7.654

Man of the Match: Emmanuel Mbende kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Wedstrijdsponsor: ABS Steigerbouw

Balsponsor: Orange Gas

Aanvoerdersbandsponsor: Giesing Coatings

Volgende thuiswedstrijd: vrijdag 19 oktober om 20.00 uur tegen Helmond Sport

Foto: www.dijksfotografie.com