058-2963300

SC Cambuur loopt tegen eerste thuisnederlaag aan

26 oktober 2014, 15:37

SC Cambuur moest zondagmiddag de eerste thuisnederlaag van dit seizoen incasseren. Feyenoord won met 0-1 en dat was niet onverdiend. De ploeg uit Rotterdam was over de hele wedstrijd bekeken net een ietsje beter, maar kreeg het in het laatste kwartier nog benauwd toen Cambuur er een alles-of-niets offensief uitperste. Met passie werd de aanval gezocht, maar grote kansen bleven uit. Eigenlijk in de hele negentig minuten waren die zeldzaam, overigens aan beide kanten.

Cambuur kon Feyenoord lange tijd bijbenen. Er was zelfs een fase dat de jongens van Henk de Jong de overhand hadden. Juist toen sloeg Feyenoord toe. Min of meer uit het niets maakte Jens Toornstra de 0-1. Na de rust kreeg Cambuur wel een paar keer de mogelijkheid om de zaak recht te trekken. Het moet dan net even meezitten, de bal moet net goed vallen. Een voorzet van Narsingh en Barto schoot net naast. De spits kreeg nog een kansje net als Ogbeche. In beide gevallen zonder resultaat.

Fred Rutten vond het na afloop een ‘ karakterwedstrijd’. We wisten dat het lastig zou worden en dat werd het ook’. Henk de Jong had zijn jongens wat meer kansen toegedacht. Hij kon in zoverre gerust zijn dat er ook weinig werd weggegeven. In het laatste kwartier koos de oefenmeester voor één-op-één achter, een systeem dat goed werd uitgevoerd, maar geen gelijkspel opleverde. De Jong: ‘ Dat was voor ons het hoogst haalbare’.

Hij zou graag, net als in voorgaande wedstrijden, wat meer lef zien van Cambuur. Feyenoord toonde dat wel. Het kostte de ploeg twee gele kaarten. Scheidsrechter Braamhaar had soms wel wat strenger mogen optreden. Zo lagen er in het rommelige beging binnen de zes minuten drie spelers gewond op het veld. Dejan Meleg van Cambuur moest al in de tiende minuut worden vervangen. Zijn opvolger, Martijn Barto, schoot in een klutssituatie na een corner van Albert Rusnák, de bal richting Vermeer, maar het schot smoorde in een woud van benen. Hij kon derhalve de honderdste competitiewedstrijd van aanvoerder Mohamed el Makrini niet met een puntje bekronen.

SC Cambuur: Nienhuis; Pereira (78. Bakker), Reijnen, Bijker, Andriuskevicius; Rusnák, El Makrini, Van de Streek (61. Schepers), Narsingh, Ogbeche en Meleg (10 Barto).

Feyenoord: Vermeer, Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom, Clasie, El Ahmadi, Kazim- Richards (76. Te Vrede), Vilhena, Manu (65. Boëtius), Toornstra.

Scheidsrechter: Braamhaar.

Scoreverloop: 0-1 37. Toornstra.

Kaarten: Nelom en Kazim-Richards (Feyenoord); Ogbeche en Reijnen (Cambuur).

DE-Café Man of the Match Etiënne Reijnen kreeg de bloemen van Piet’s Boemenboetiek.

Toeschouwers 10.000 (uitverkocht)

Wedstrijdsponsor: Connecting Hands Leeuwarden.

Balsponsor: Taxicentrale Waaksma, Kootstertille.

Aanvoerdersponsor: M.O.M. Beheer, Leeuwarden.

Wisselsponsor: De Haan Advocaten & Notarissen, Leeuwarden.

Ballenjongens: Leeuwarder Zwaluwen

Volgende thuiswedstrijd zondag 9 november om 12.30 uur tegen Ajax.

Foto: www.dijksfotografie.com