058-2963300

SC Cambuur loopt zeperd op

22 augustus 2015, 23:48

Een keer per jaar tot dusver in de Eredivisie loopt SC Cambuur tegen een dikke nederlaag aan bij een oostelijke ploeg. Vorig jaar was dat PEC Zwolle, nu was het Heracles Almelo. Dat is een ploeg die je in het rechter rijtje mag verwachten en dus een opponent die SC Cambuur onder zich dient te houden. Als het hier bij blijft is het leed te overzien.

Desondanks ‘een verschrikkelijke avond voor Cambuur,’ aldus Henk de Jong. Hij werd geconfronteerd met het feit in een vloek en een zucht een nieuwe defensie neer te moeten zetten en zoiets doe je niet zo maar op het niveau van de eredivisie. Maar hij wanhoopte niet en waarom zou hij. Met zijn collega John Stegeman gaf hij het Cambuurpubliek een compliment. Het bleef de ploeg steunen ook op het moment dat de stand niet meer zou veranderen.

Cambuur nam voor de wedstrijd afscheid van Etiënne Reijnen en zijn vertrek was meteen merkbaar. De ploeg uit Almelo sneed door de Leeuwarder defensie alsof het niks was. Het begin was nog wel in evenwicht met enkele grote kansen over en weer. Dat gelijk opgaan duurde slechts tot de zevende minuut. Toen speelde Tannane zich vrij en schoot, niet geheel onhoudbaar, de 0-1 binnen. Knullig balverlies leidde tot een ingreep van Peersman die een penalty tot gevolg had. Tannane faalde niet vanaf de stip. Hij krikte zijn totaal een paar minuten later tot een loepzuivere hattrick. Weer mocht hij vrij aanleggen. Een miraculeuze redding van Nienhuis voorkwam de 0-4, maar het bleek uitstel van executie. Tannane kapte en draaide even later dat het een lust was en pats boem daar lag nummer vier in de touwen.

Met Barto en Berisha als verse krachten na de rust probeerde Cambuur wat aan de stand doen. Een tegentreffer, wellicht twee, zo had De Jong in gedachten. Aan een gelijkspel dacht hij al niet meer. Dan moet het ook net even meezitten. Barto was namelijk meteen heel dicht bij een tegengoal. Cambuur verbleef veelvuldig in de zestien van Heracles maar op dat ene moment na vooralsnog zonder echt gevaarlijk te worden. Ook in de tweede helft waren de grootste kansen voor de bezoekers. Ze gingen net naast of strandden op Nienhuis dan wel op de paal. Tot de 58-ste minuut toen Weghorst de vijfde aantekende. Ogbeche deed wat terug: 1-5, maar vanaf de aftrap lag nummer zes achter Nienhuis met Bruns als afzender.
Een trieste avond tegen een ploeg die je zou moeten kunnen pakken, De praktijk is soms weerbarstig. Zo is voetbal nu eenmaal. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen.

SC Cambuur: Nienhuis, Anderson, Mac-Intosch, Van der Laan (45. Barto), Peersman, Bakker, Overgoor, Van de Streek (63. Heerings), Narsingh, Ogbeche, Rosheuvel (45 Berisha).
Heracles Almelo: Castro, Te Wierik, Zomer, Droste, Bruns, Fledderus (76. Gosens), Darri (73. Gladon), Bel Hassani, Tannane (83. Van Ooijen), Pelupessy, Weghorst.

Scheidsrechter: Liesveld
Scoreverloop: 7. 0-1 Tannane, 21. 0-2 Tannane, 29. 0-3 Tannane, 41. 0-4 Tannane, 58. 0-5 Weghorst, 82. 1-5 Ogebeche, 83. 1-6 Bruns.
Kaarten: geel voor Van der Laan, Peersman en Mac-Intosch (Cambuur) en voor Fledderus, Zomer en Gosens (Hereacles).
Toeschouwers: 9630.

Wedstrijdsponsor Haan Reclamewerk, Stiens
Balsponsor Stukje Design, Leeuwarden
Wisselsponsor De Haan Advocaten & Notarissen, Leeuwarden

De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 12 september tegen PSV aanvang 20.45 uur.

Foto: www.dijksfotografie.com