058-2963300
SC Cambuur maakt met fraaie zege stappen voorwaarts

SC Cambuur maakt met fraaie zege stappen voorwaarts

21 oktober 2016, 23:23

SC Cambuur heeft onder het nieuwe bewind van Sipke Hulshoff en Arne Slot gedaan waarop was gehoopt: winnen van FC Oss. Het werd 4-2. Die overwinning kwam niet zonder moeite tot stand. Sander van de Streek was de grote man. Hij scoorde drie keer en vooral de laatste goal, luttele minuten voor het eindsignaal, was niet alleen fraai, maar zorgde ook voor de nodige opluchting. Oss was namelijk na een achterstand teruggekomen, had zelfs een voorsprong genomen en wekte de indruk een lepe ploeg te zijn. Cambuur had, zoals mocht worden verwacht, de hele wedstrijd een veldoverwicht, maar de Ossenaren kon je geen moment uit het oog verliezen.

Het was geen wedstrijd op hoog niveau, maar wel eentje die bleef boeien door de kansen over en weer. Cambuur kreeg de meeste en, wat in zo’n geval onontbeerlijk is, er vlogen er ook vier in. Dat hadden er meer kunnen en moeten zijn, maar de 7021 toeschouwers hadden vrede met het resultaat.

De thuisclub begon als een speer. Al in de zesde minuut beloonde Sander van de Streek zijn nieuwe  bewind, de sfeeracties van de supporters en wellicht ook zichzelf met een treffer. Hij strafte een foutje in de Brabantse achterhoede genadeloos af. Zo’n pikstart, daar zat Cambuur op te wachten. Jammer voor de  thuisclub bleef het daar voorlopig bij. Het had zelfs nog anders kunnen gaan als Harm Zeinstra – op het laatste moment ingevallen voor de zieke Leonard Nienhuis – niet met een prima redding de gelijkmaker wist te voorkomen. Die kwam er wel toen hij geen antwoord had op een rebound van de Osse spits Tom Boere 1-1. Vlak daarop was de Cambuur-goalie weer van grote waarde toen hij de doorgebroken Boere met een schitterende actie van het scoren afhield. Toch kwam Oss op voorsprong (weer Boere) en toch kwam Cambuur weer terug. Vlak voor de onderbreking rondde Sander van de Streek een fraaie aanval doeltreffende af.

Na de rust daalde amusementsgehalte enigszins. FC Oss kwam nauwelijks meer in de buurt van Zeinstra, veelal door tijdig ingrijpen van N’Toko en zijn mannen. Het overwicht van de mannen van Hulshoff en Slot kreeg een bekroning na ruim een uur spelen toen Erik Bakker de bevrijdende 3-2 scoorde. Drie minuten voor het slotsignaal werd de triomf helemaal veilig gestelde. Invaller Martijn Barto had niet alleen de griep achter zich gelaten, hij deed dat ook met de Osse defensie in de rechterhoek van het veld. Zijn voorzet was afgemeten de kopbal van Sander de Streek eveneens.

Trainer François Gesthuizen vond de overwinning van Cambuur ‘dik  verdiend”, Sipke Hulshoff was ‘ ontzettende blij’ , het thuispubliek eveneens. Dit was wat Cambuur nodig had, de ploeg was opnieuw thuis ongeslagen gebleven en bovendien twee plaatsen gestegen op de ranglijst. Bovendien maakte Robbert Schilder zijn eerste minuten voor zijn nieuw club en die zagen er veelbelovend uit.

Sc Cambuur: Zeinstra, Van Deelen, N’Toko, Steenvoorden (45. Peersman), Blackson; Houtkoop (72. Barto), Bakker, Monteiro, Kip (80. Schilder), Van de Streek, Hoefdraad.

FC Oss: Deckers, Kivuvu, Statie, Van den Ouwehand, Baks (77. Falkenstein), Van den Herik (82. Lazic), Boere, Janssen, Mathieu, Celik, Van der Venne (72.Kamaci).

Scheidsrechter Bax

Scoreverloop 6. 1-0 Van de Streek; 23. 1-1. Boere; 32. 1-2 Boere; 37. 2-2 Van de Streek; 63. 3-2 Bakker; 87. 4-2 Van de Streek.

Gele kaarten: Steenvoorden en Monteiro (Cambuur), Kivuvu (FC Oss)

Man of the match Sander van de Streek kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek.

Toeschouwers 7021

Wedstrijdsponsor Taxi Waaksma, Kootstertille

Balsponsor Handico, Leeuwarden.

Volgende thuiswedstrijd vrijdag 4 november 20.00 uur tegen FC Volendam.

Foto: www.dijksfotografie.com