058-2963300
SC Cambuur met moeite langs de Boys

16 juli 2020, 21:05

Nadat vorige week in het oefenduel tegen hoofdklasser ONS uit Sneek een telraam geen overbodige luxe was, trof SC Cambuur vanavond in de voorbereiding op het nieuwe seizoen wederom een provinciegenoot. Dit keer was Harkemase Boys de opponent. De Harrekieten komen ook dit jaar weer uit in de Derde Divisie en zijn daarmee de enige ploeg uit Friesland die op het één na hoogste amateurniveau acteert. De voormalige ploeg van Henk de Jong staat dit seizoen voor het eerst onder leiding van de ervaren oefenmeester Jan Piet Bosma. Het tweede duel in de oefencampagne liet een heel ander beeld zien dan een week eerder. Harkemase Boys maakte het de Leeuwarders met name in de eerste helft lastig, maar Cambuur besliste het duel in de tweede helft uiteindelijk toch in Leeuwarder voordeel . Het oefenduel tussen Cambuur en Harkemase Boys eindigde namelijk na een ruststand van 0-1 uiteindelijk in een 4-1 overwinning voor de geel blauwe trots.

Net als vorige week gaf Henk de Jong bijna alle spelers uit zijn selectie speeltijd. Alleen Erik Schouten en Delano Ladan ontbraken, waardoor Mart Dijkstra, in een ver verleden nog actief voor Harkemase Boys, achterin met Calvin Mac-Intosch het centrale verdedigingsduo vormde. Onder toeziend oog van oud-speler Koen Brack kwamen de Boys al vroeg in de wedstrijd door een prima doelpunt van Jhurrey Margaritha op voorsprong. De amateurs boden de profs prima tegenstand en Cambuur slaagde er in het restant van de eerste helft nauwelijks in om gevaar te stichten in het vijandelijke doelgebied. Dat was zeker de verdienste van de gasten, maar ook voor een groot deel te wijten aan slordigheden aan Leeuwarder kant. Tegen de verwachtingen in, maar niet geheel onverdiend, gingen beide ploegen dan ook met een 0-1 tussenstand de catacomben van het Cambuur Stadion in.

Onder ideale weersomstandigheden kwam na de pauze een nagenoeg compleet nieuw elftal het veld in. Alleen sterkhouders Robert Mühren en Sonny Stevens bleven staan. Al vlot na de rust kreeg Mühren na een prima actie van Issa Kallon een fraaie mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar de scherpte ontbrak nog bij de topscoorder van afgelopen seizoen. De Leeuwarders kwam in de tweede helft beter uit de verf en kwamen in de 55e minuut door een doelpunt van Jamie Jacobs Cambuur op gelijke hoogte. Met nog een kwartier te spelen krulde Robin Maulun een vrije trap heerlijk in de kruising en zorgde daarmee voor het hoogtepunt van de avond. Vlak voor tijd bepaalde Giovanni Korte met twee doelpunten de eindstand op 4-1.

Op zaterdag 1 augustus aanstaande staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. Dan is eredivisionist PEC Zwolle in Leeuwarden de tegenstander (aftrap: 17.00 uur).

Opstelling SC Cambuur (eerste helft): Sonny Stevens, Doke Schmidt, Calvin Mac-Intosch, Mart Dijkstra, Alex Bangura, Mees Hoedemakers, Michael Breij, Mitchel Paulissen, Jarchinio Antonia, Robert Mühren, Ragnar Oratmangoen

Opstelling SC Cambuur (tweede helft): Sonny Stevens, Jasper ter Heide, Kellian van der Kaap, Sven Nieuwpoort, David Sambissa, Stanley Akoy, Jamie Jacobs, Robin Maulun, Giovanni Korte, Robert Mühren (71. Mitchel Paulissen), Issa Kallon

Scheidsrechter: Victor Ris

Gele kaarten: Michael Breij, Jamie Jacobs (SC Cambuur), Heine Hiemstra, Thomas Prinsen (Harkemase Boys)