058-2963300
SC Cambuur met ruime cijfers naar 2e ronde KNVB-Beker

SC Cambuur met ruime cijfers naar 2e ronde KNVB-Beker

29 oktober 2019, 21:57

Waar SC Cambuur en het KNVB-bekertoernooi in het verleden allesbehalve een gelukkig huwelijk was, is dat in de afgelopen jaren wel anders. De Leeuwarders waren meerdere keren terug te vinden in de achtste en kwartfinales en zelfs één keer in de halve finale. U weet wel, die voetbalkraker waarin SC Cambuur het in een ware penalty-thriller moest afleggen tegen AZ Alkmaar. Zo’n meeslepend drama werd het vanavond niet in Zeeland, waar SC Cambuur weliswaar niet gemakkelijk in het eerste bedrijf, maar wel met 5-0 wist te winnen van VV Goes.

Frans de Munck was in 1964 ooit de eerste doelman van SC Cambuur en aan het naar hem vernoemde pad traden de mannen van Henk de Jong om 19.45 uur aan tegen de Zeeuwse Derde Divisionist. De trouwe bekervolger weet dan de wedstrijden die op papier makkelijk gewonnen moeten worden het allermoeilijkste zijn om ook daadwerkelijk te winnen. Een les die ook SC Cambuur al meerdere keren heeft geleerd met als meest recente voorbeeld de verlenging die vorig seizoen nodig was van om Scheveningen aan de kant te zetten.

Ook vanavond was het voor rust niet de makkelijke die je op voorhand zou verwachten voor de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Dat had het overigens wel kunnen zijn, ware het niet dat Maulun en Antonia het vizier niet helemaal op scherp hadden staan en de kansen onbenut lieten. Nadat tot tweemaal toe de lichtmasten op Sportpark Het Schenge dienst weigerden werd de thuisploeg zelfs een aantal keer gevaarlijk, maar tot een treffer leidde dit niet.

Die kwam er nog wel voor rust, maar het was veelzeggend dat dit uit een strafschop moest gebeuren. Bangura stoomde door vanaf links en hij werd onderuit gehaald en dus kon scheidsrechter Van der Laan niet anders dan de bal op de stip leggen. Het was Delano Ladan die dit klusje simpel klaarde en daarmee de 0-1 ruststand op het scorebord liet zetten.

Na de theepauze zagen de aanwezige toeschouwers een gretig Cambuur en dat resulteerde al vrij snel in een verdubbeling van de score. Het was Stanley Akoy die uit een gekraakte voorzet de trekker overhaalde en met een droog schot doeltreffend was. Daarmee leek de weerstand gebroken en als dat niet het geval was, dan toch zeker wel na de 0-3 van Calvin Mac-Intosch. De centrale verdediger begon aan een fraaie en solo en met een ouderwets dwarrelschot liet hij Meulmeester kansloos.

Daarmee zat de wedstrijd in het slot, maar had met name Delano Ladan nog wel zin om zijn moyenne op te krikken. De spits vond nog twee keer het net, waarbij met name de laatste er één van grote schoonheid was. Dankzij een splijtende pass van Doke Schmidt, die zijn officiële debuut voor SC Cambuur maakte, kwam hij in de zestien in balbezit en schoot de bal snoeihard in het dak van het doel.

Het was het slotakkoord van een ouderwets stroperige bekeravond, waarbij SC Cambuur uiteindelijk zonder grote problemen en met ruimte cijfers doorgaat naar de 2e ronde van de KNVB-Beker.

Vrijdagavond komen de geelhemden opnieuw in actie. Dan gaan we voor een vol huis voor de koploper, maar bovenal drie punten tegen N.E.C. Nijmegen.

Opstelling VV Goes: Meulmeester; Klap, Bank, Tawfik, Manuhuwa, Dekker; De Winter, Hollemans, De Kroo; Wissel en Schalkwijk

Opstelling SC Cambuur: Stevens, Van Deelen (c), Mac-Intosch, Van der Kaap, Bangura (74′ Schmidt); Hoedemakers, Akoy (67′ Jacobs), Maulun; Antonia (57′ Oratmangoen), Ladan en Paulissen

Scheidsrechter: Van der Laan

Scoreverloop:
39′ Ladan
53′ Akoy
68′ Mac-Intosch
75′ Ladan
80′ Ladan

Gele kaarten: Akoy, Van der Kaap en Bangura

Foto: www.cambuurimages.nl