058-2963300

SC Cambuur moeizaam door naar de volgende ronde KNVB beker

29 oktober 2014, 22:56

Door een 2 – 0 overwinning op de Scheveningse Voetbal Vereniging (SVV) Scheveningen heeft SC Cambuur de achtste finale bereikt in het nationale bekertoernooi. Cambuur was in eigen huis te sterk voor de ploeg die in de Topklasse Zaterdag uitkomt. Het ging wel uitermate moeizaam, want pas in de verlenging werd afstand van het stugge SVV Scheveningen genomen. Dat de Leeuwarder Eredivisionist ook het KNVB bekertoernooi serieus neemt, bleek wel uit het elftal dat door Henk de Jong was opgesteld. Dat bestond namelijk uit een groot aantal spelers dat afgelopen weekend hun opwachting maakte in het basiselftal tegen Feyenoord. Naast het behalen van de volgende ronde was met name de rentree van verdediger Wout Droste in ons geel blauwe shirt een van de schaarse hoogtepunten in het druk bezette Cambuur Stadion.

De Schollekoppen die op het befaamde Sportpark De Houtrust hun thuiswedstrijden spelen konden Cambuur in de eerste helft goed partij bieden. Een vroeg doelpunt van SVV Scheveningen werd zelfs afgekeurd. Cambuur dicteerde weliswaar, in een te laag tempo, zonder gevaarlijk te worden.

Met het inbrengen van Albert Rusnák probeerde Cambuur in het tweede bedrijf de opgetrokken muur aan Scheveningse verdedigers met meer creativiteit te doorbreken.  De wedstrijd werd een stuk levendiger met meer kansen  aan beide kanten. Er werd echter niet gescoord, waardoor er verlengd moest worden. Aan het eind van de eerste verlenging wist Bartholomew Ogbeche dan toch eindelijk de bevrijdende 1-0 te maken. Onze Nigeriaanse goalgetter rondde een voorzet van Furdjel Narsingh op schitterende wijze af. Bob Schepers maakte vlak voor het eind van de tweede verlenging aan alle onzekerheid een einde door de 2-0 binnen te tikken.

Morgenavond vindt na afloop van het bekertreffen tussen Roda JC en Sparta Rotterdam de loting plaats voor de vierde ronde van de KNVB beker. Benieuwd welke tegenstander er dit keer uit de koker komt? Laten we een voorbeeld nemen aan PEC Zwolle, dat vorig seizoen heeft laten zien dat het bekertoernooi de kortste weg naar Europees voetbal is.

Opstelling SC Cambuur: Harm Zeinstra, Wout Droste (91. Sander van de Streek), Etiënne Reijnen, Lucas Bijker, Donovan Slijngard, Erik Bakker, Mohamed El Makrini (60. Michiel Hemmen), Sebastian Steblecki (46. Albert Rusnák), Bob Schepers, Bartholomew Ogbeche, Furdjel Narsingh

Opstelling SVV Schevingen: Sven Wolsheimer, Samir El Moussaoui (68. Marcel Pronk), Wesley Goeman, Leroy Resodihardjo, Tim Peters (65. Marvin Nieuwplaat), Mehmet Aldogan (80. Ingmar Maayen), Ferry de Jong, Michael Scholten, Enzo Huntink, Levi Schwiebbe

Scheidsrechter: Tom van Sichem

Gele kaarten: Donovan Slijngard (SC Cambuur), Michael Ros (SVV Scheveningen)

Rode kaart: Levi Schwiebbe (SVV Scheveningen)

Aantal toeschouwers: 6.527

Foto: www.dijksfotografie.com