058-2963300
SC Cambuur moeizaam langs FC Emmen

31 maart 2017, 22:57

SC Cambuur heeft ook de thuiswedstrijd tegen FC Emmen gewonnen. In Emmen was het op 18 november vorig jaar 0-1, in Leeuwarden werd het dat ook, zij het dat het nu 1-0 was. Het ging moeizaam. Cambuur was de betere ploeg, maar Emmen-doelman Dennis Telgenkamp had zijn lessen uit zijn Leeuwarder tijd goed onthouden. Hij stond een formidabele wedstrijd te keepen en hield Cambuur zeker twee keer met ogenschijnlijk onmogelijke reddingen van het scoren af. Uiteindelijk trok hij aan het kortste eind toen invaller Martijn Barto door man of the match Jamiro Monteiro in stelling werd gebracht. Die koos voor de goede hoek, Telgenkamp was kansloos.

Voor de rust lag er wat een sluier over het duel. De oplevingen kwamen van Cambuur-zijde in de vorm van een paar prachtige kansen.  Het had zo maar drie-vier-nul kunnen staan, eigenlijk: moeten staan. De grootste kans was voor Sander van de Streek in de 21-ste minuut. Hij kwam vrij voor Telgenkamp, maar de keeper redde op een geweldige manier. Dat betekende het einde van de voorzet van Monteiro. Erik Bakker kwam nog een keer dichtbij de voorsprong, maar het balletje was net te hoog. Nog zoiets: een voorzet van Van Deelen ging via het hoofd van Hoefdraad richting het Emmer doel, maar weer was Telgenkamp het eindstation, zij het op het nippertje. Cambuur, dat toen al voor stond, bleef de ploeg die veruit het meest aanspraak op de zege maak te. Juist in een fase na rust, toen Emmen zich wat leek te ontworstelen aan de Leeuwarder druk, was die 1-0 gevallen. Monteiro pikte een volgens Emmen-trainer Dick Luckien verkeerd ingespeelde bal op, stelde Barto in staat uit te halen en toen was de zaak geklaard. Zo’n kleine voorsprong maakt je kwetsbaar, maar feitelijk kwam de ploeg van Hulshoff en Slot en niet meer in gevaar. De kans om de voorsprong uit te bouwen was groter dan de wedstrijd in gelijkspel te eindigen.

Luckien vond de overwinning van Cambuur ‘absoluut verdiend’, de nederlaag ‘terecht’ en Cambuur ‘misschien wel de beste ploeg van de Jupiler League’. Hulshoff had een ‘mooie, open wedstrijd gezien met een weergaloze Monteiro’ en een publiek dat ‘ons tot het einde heeft gesteund’. Toen de arbiter voor het laatste had gefloten vond Cambuur zich terug op de voorlopig vijfde plek, eigenlijk derde als je Jong Ajax en Jong PSV even vergeet.

SC Cambuur: Zeinstra, Van Deelen, Steenvoorden, Schilder, Peersman; Bakker, Monteiro, Mannes (60. Barto), Hoefdraad (88. El Baad), Van de Streek, Tissoudali (70. Lilipaly).

FC Emmen: Telgenkamp, Lima, Siekman, Klok, Bos, Bannink, Peters, Turk, Loen (84. Olijve), Aslan (79. Huisman), Zeefuik (55 Kallon).

Scoreverloop: 74. 1-0 Martijn Barto.

Kaarten: geel: Monteiro, Van de Streek (Cambuur)

Scheidsrechter: Edwin van der Graaf

Supporters: 7.735

Man of the Match: Jamiro Monteiro ontving de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek.

Wedstrijdsponsor: Kijlstra Personenvervoer, Drachten.

Balsponsor: Taxicentrale Waaksma, Kootstertille.

Aanvoerdersponsor: Rekladruk, Gytstjerk.