058-2963300
SC Cambuur naar de halve finale Keuken Kampioen Play-Offs!

SC Cambuur naar de halve finale Keuken Kampioen Play-Offs!

14 mei 2019, 23:14

Cambuur en de nacompetitie is door de jaren heen nou niet bepaald een gelukkig huwelijk gebleken. Het bereiken ervan is veelal het probleem niet, maar het winnen van de seizoenstoetje is vaak een ander verhaal.  De eerste horde in de lange tocht voor promotie naar de Eredivisie hebben de Leeuwarders eerder deze avond in ieder geval met succes genomen. In Almere werd tegen de plaatselijke FC namelijk met 1-2 gewonnen, waardoor René Hake en zijn manschappen op basis van de 2-2 remise in eigen huis doorgaan naar de halve finale van de Keuken Kampioen Play-Offs. Een bijzonder knappe prestatie, want de Almeerders zijn al jaren vaste deelnemer aan de Play-Offs. Voor het vijfde jaar op rij doet Almere City FC mee aan de barragewedstrijden, maar het slaagde er tot op heden geen enkele keer in om de stap naar het hoogste niveau te mogen zetten. Dat zal dit jaar ook niet gebeuren, want in een meeslepend duel trok Cambuur uiteindelijk verdiend aan het langste eind. De ploeg van René Hake treft nu in de volgende ronde hoogstwaarschijnlijk het De Graafschap van Henk de Jong en Sandor van der Heide.

René Hake had vanavond de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. Alleen het meedoen van keeper Xavier Mous was vooraf nog een vraagteken. Onze beste speler van dit seizoen was gelukkig voldoende hersteld van een bovenbeen blessure, zodat hij weer onder de lat kon plaatsnemen. Issa Kallon werd voor zijn prima invalbeurt in het thuisduel met een basisplek beloond. Op het natuurgras van het Yanmar Stadion, met een capaciteit van 3.000 plaatsen het kleinste stadion in het Nederlands betaalde voetbal, waren beide teams in de beginfase goed aan elkaar gewaagd. Cambuur oogde scherper en feller in de duel, maar dit resulteerde in het eerste kwartier niet in doelrijpe kansen. In de zestiende minuut kwam de geel blauwe formatie enigszins gelukkig op voorsprong. Agil Etemadi liet een voorzet van Sai van Wermeskerken los, waarna het voor Nigel Robertha een koud kunstje was om de bal in het lege doel binnen te schieten. Even later liep Anwar Bensabouh de bal onbedoeld over zijn eigen doellijn, waardoor Cambuur de voorsprong zelfs verdubbelde. Wederom liet Agil Etemadi hierbij geen goede indruk achter. De ploeg van interim-trainer Ole Tobiassen ging daarna op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg daar ook een aantal kansen voor. Maar de Leeuwarder defensie wist van geen wijken en bleef in het restant van de eerste helft soeverein overeind. Zo ging Cambuur met een comfortabele 0-2 voorsprong aan de thee.

Twee ongewijzigde teams begonnen aan het tweede bedrijf. Het was te verwachten dat de thuisploeg van kiet af vol op de aanval zou gaan om weer vlug terug te komen in de wedstrijd. Een intikker van Niek Vossebelt bij de eerste paal zorgde ervoor dat al snel in de tweede helft de spanning volledig terug was. Andrejs Ciganiks kreeg even later een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong weer uit te breiden, maar zijn schot ging helaas rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Nadat de aanvalsdrift van de Flevolanders enigzins was geluwd, dook Cambuur ook een aantal malen gevaarlijk op voor het doel van Agil Etemadi. Hoewel Almere City FC steeds meer risico ging nemen, extra aanvallers inbracht, bleven onze jongens weliswaar op het tandvlees toch tamelijk eenvoudig overeind. De opluchting was echter enorm toen scheidsrechter Martin van den Kerkhof na vijf minuten extra tijd voor de laatste maal op zijn fluitje floot.

Nu de geel-blauwen zich voor de volgende ronde hebben geplaatst, kunnen de manschappen van René Hake zich opmaken voor een tweeluik met een Eredivisionist. Morgenavond zal definitief duidelijk worden wat de volgende tegenstander wordt, maar hoogstwaarschijnlijk zal dit de Graafschap zijn. De ploeg van trainer Henk de Jong komt zondagavond om 8 uur in Leeuwarden op bezoek. Een prachtig affiche, allemaal komme!

Opstelling Almere City FC: Agil Etemadi, Moustapha Seck (71. Faris Hammouti), Radinio Balker, Damon Mirani, Bram van Vlerken, Youri Loen, Anwar Bensabouh (83. Rogier Benschop), Niek Vossebelt (83. Kevin Luckassen), James Efmorfidis, Stijn Meijer, Torino Hunte

Opstelling SC Cambuur: Xavier Mous, David Sambissa, Matthew Steenvoorden, Emmanuel Mbende, Sai van Wermeskerken, Robbert Schilder, Kevin Jansen, Robin Maulun, Andrejs Ciganiks (82. Kevin van Kippersluis), Issa Kallon (94. Alex Bangura), Nigel Robertha

Scheidsrechter: de heer M. (Martin) van den Kerkhof

Gele kaarten: Kevin Jansen, Andrjes Ciganiks (SC Cambuur), Youri Loen (Almere City FC)

Aantal toeschouwers: 2.569

Foto: www.dijksfotografie.nl