058-2963300
SC Cambuur neemt koppositie over na zege op Telstar

SC Cambuur neemt koppositie over na zege op Telstar

14 september 2018, 23:10

Het is een daverend avondje Cambuur geworden, de wedstrijd tegen het lastige Telstar. In het veld was de ploeg uit IJmuiden zeker niet de mindere, maar het komt aan op doelpunten maken en op dat punt was Cambuur de meerdere. Het werd 2-0 met goals op cruciale momenten. Eerst scoorde Kevin van Kippersluis na een prima aanval. Telstar claimde bij scheidsrechter Siemen Mulder een vrije trap, maar de arbiter liet doorspelen. Van Kippersluis liet met een harde schuiver de Telstar-keeper kansloos: 1-0. Diep in de tweede helft, net nadat Telstar een overwicht had bewerkstelligd, was het Justin Mathieu die voor de bevrijdende 2-0 zorgde. Net als vorig week tegen RKC. Cambuur en de ruim 7300 aanwezige supporters, die de club als een ware Twaalfde Man steunden, konden hun geluk niet op. Dat Jasper van Heertum (Telstar) vlak voor tijd met rood het veld moest verlaten was louter een kwestie van frustratie. Hij pakte Issa Kallon bij zijn hals nadat de snelle aanvaller al twee keer onreglementair was gevloerd.

De vierde overwinning van dit nog prille seizoen en de vijfde keer dat er niet verloren werd, kwam niet tot stand in de beste wedstrijd. Die was vorige week tegen RKC. Nu was de tegenstander veelal de ietwat  bovenliggende partij. Na de rust kwam Cambuur zelfs duidelijk onder druk, maar grote kansen? Ho maar. Xavier Mous moest eigenlijk alleen in de eerste minuten een keer echte handelend optreden om een voorzet onschadelijk te maken. Daarna had hij het betrekkelijk rustig.

De omklemming van Telstar bleek bloedeloos. Trainer Mike Snoei gooide er rond de zeventigste minuut twee verse, aanvallende krachten in, maar juist kort na dat moment kwam er iets dat leek op een kentering. Cambuur toonde weer even het elan van de koploper, kwam onder de verdrukking uit en scoorde zowaar uit een afgeslagen corner de tweede goal. Net als tegen RKC was Justin Mathieu de afzender.

Cambuur was volgens Snoei “dodelijk effectief in de omschakeling. Wij hadden het best lastig om kansen te creëren.” Hake gaf Telstar de complimenten. Hij vond zijn team bij vlagen slordig en onrustig, “en dan moet je het hebben van momenten. Het was moeizaam maar het gaat om de winst.” En: “Wij hebben weinig wegegeven, grote kansen heeft Telstar niet gehad.”

Door het verlies van Go Ahead Eagles is Cambuur niet alleen koploper van de Keuken Kampioen Competitie, maar voeren de Leeuwarders ook de lijst van de eerste periode aan.

SC Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Mbende, Schilder, Sambissa; Ciganiks, Schindler (46.Maulun), Schils, Mathieu (78. Kallon), Van Kippersluis, Rossi (76. Robertha)

Telstar: Houwen, Cabral (71. El Idrissi), Van Iperen (71. Bronkhorst), Van Heertum, Korpershoek, Seager, Scott, Sno, Najah (70. Van Doorn), Van Huizen, Lescano

Scheidsrechter: S. Mulder

Scoreverloop: 21. 1-0 Van Kippersluis; 76. 2-0 Mathieu

Gele kaarten: Van Heertum (twee keer geel), Lescano, Van Huizen, Bronkhorst (Telstar), Mbende en Maulun (SC Cambuur)

Rode kaarten: Van Heertum

Supporters aanwezig: 7.362

Man of the Match: Kevin van Kippersluis kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Wedstrijdsponsor: Unique Lights, Sneek

Balsponsor: Amstel Bier, Leeuwarden

Volgende thuiswedstrijd: vrijdag 28 september om 20.00 uur tegen Roda JC

Foto: www.dijksfotografie.com