058-2963300

SC Cambuur niet langs De Graafschap

11 januari 2015, 17:03

SC Cambuur is er niet in geslaagd op een koude zondagmiddag het oefenduel tegen Jupilerclub De Graafschap te winnen. De mannen van Henk de Jong, die in Portugal de nationale elf van Ghana nog op 1-1 hielden, kwamen niet verder dan 2-2. Die stand gaf de verhouding op het veld prima weer. Beide ploegen kregen meer dan eens de gelegenheid de wedstrijd naar zich toe te trekken maar tussen droom en realiteit stonden lat, keepers en afzwaaiers.

Erg boeiend was de wedstrijd niet, slechts  af en toe werd het vuurtje even opgestookt. De Graafschap is door de jaren heen voor Cambuur een lastige opponent geweest, en omgekeerd geldt hetzelfde. Deze keer leek de drive bij de bezoekers wat groter dan bij de gastheren. Al in de achtste minuut werd de lat boven Leonard Nienhuis geteisterd, maar uiteindelijk was het Cambuur dat op voorsprong kwam. Martijn Barto werd binnen de zestien onderuit gehaald en wie anders dan Erik Bakker voltrok het vonnis. Feilloos ging de penalty in de hoek 1-0. Cambuur werd wat sterker maar vlak voor de rust was het Vincent Vermeij die met een fraaie kopbal voor de 1-1 zorgde.

In de tweede helft kwam er een sterk gewijzigde thuisploeg in het veld. Koud vijf minuten gespeeld of Michiel Hemmen tikte van dichtbij de 2-1 binnen. De Graafschap kwam opnieuw langszij, weer door Vermeij die een rebound na een lastig schot op Harm Zeinstra binnen tikte 2-2. Zeinstra moest zich na een botsing nog laten vervangen door Nienhuis.

De oefenpartij én het resultaat werden door de technische staf als een goede opmaat ervaren naar de eerstvolgende uitwedstrijd zaterdag tegen ADO Den Haag: met beide voeten op de grond beginnen aan het tweede bedrijf van dit tot dusver voor Cambuur zo prachtige seizoen.

SC Cambuur: Nienhuis (46. Zeinstra/77.Nienhuis); Droste (46. Pereira), Reijnen, Mac-Intosch (55. Vytas), Bijker; Bakker (74 Slijngard), El Makrini (65. Dijkstra), Van der Streek (74. Meleg); Narsingh (46. Schepers), Barto (46.Hemmen), De Ridder (46. Schet).

De Graafschap: Jurjus, Cavlan, Pröpper, Lazic, Tarfi, Vermeij (75. Osama ben Kaddour) , Van Ewijk (78. Van der Wal), Hulst, Echcharaf, Vida en Lammers (20. Massop).

Scheidsrechter: Mulder

Scoreverloop: 24. 1-0 Bakker; 44. 1-1 Vermeij; 50. 2-1  Hemmen; 65. 2-2 Vermeij.

DE-man of the match Etiënne Reijnen kreeg de bloemen van Piet’ s Bloemenboetiek.

Wedstrijdsponsor: Hofman Interactief, Leeuwarden.

Volgende thuiswedstrijd zaterdag 24 januari 18.30 uur SC Cambuur-PSV.

Foto: www.dijksfotografie.com