058-2963300
SC Cambuur niet opgewassen tegen Franse topclub LOSC

SC Cambuur niet opgewassen tegen Franse topclub LOSC

16 december 2022, 14:13

Geen ijzel of kou voor de mannen van het eerste elftal van SC Cambuur, want de ploeg van trainer Sjors Ultee is op trainingskamp in het Spaanse San Pedro Del Pinatar. Hier wordt er dagelijks hard en lang getraind om de basis te leggen voor Operatie Handhaving die op zondag 8 januari zal beginnen met de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Vandaag, op de een-na-laatste dag van de bivak in Spanje,  stond er een oefenwedstrijd op het programma tegen een tegenstander van formaat: Lille OSC.

Waaruit blijkt dat Lille OSC een tegenstander van formaat is? Dit kalenderjaar nog kwamen de Fransen uit in de achtste finales van de UEFA Champions League en met een begroting van een slordige 150 miljoen euro is het verschil met het budget van de Leeuwarder gigantisch te noemen.

Het zal geen verrassing zijn dat dit verschil ook terug was te zien in de wedstrijd, want zeker het eerste half uur had SC Cambuur het moeilijk. Het was vooral tegenhouden voor de geel-blauwen en João Virginia kende een drukke middag.

Bij SC Cambuur zagen we overigens wederom een ander tiental veldspelers voor en na de thee, waardoor iedereen een conditionele prikkel kon opdoen. Voor rust werd SC Cambuur zelf amper gevaarlijk, al probeerden Pichel en Jacobs het nog wel een keer van afstand.

Lille OSC zorgde daarentegen met enige regelmaat voor gevaar en het was na 22 minuten spelen linksbuiten Alan Virginius die trefzeker was. Na een vlijmscherpe counter over de rechterkant werd de bal op maat voorgegeven en kon Virginius, die voor zijn directe tegenstander was gekropen, makkelijk binnentikken.

Na de thee kon SC Cambuur iets meer tegenstand bieden aan de Ligue 1 club, waar met André Gomes (oud FC Barcelona en Valencia) en WK-gangers Timothy Weah en Jonathan David meerdere grote namen in de selectie zitten.

Nadat Milan Smit (met een goede loopactie en dito schot) en Uldrikis (na een indraaiende voorzet van Balk) voor gevaar zorgden voor het Franse doel zou het pleit een kwartier voor tijd worden beslecht. Het was Edon Zhegrova, die de hele wedstrijd al een plaag was voor de Leeuwarder defensie) die met enig fortuin, de bal werd namelijk nog aangeraakt, João Virginia wist te verschalken.

SC Cambuur probeerde het daarna nog wel, maar werd behoudens een schot van Sambissa niet meer gevaarlijk en moest vanmiddag de meerdere erkennen in Lille OSC. Niet geheel verwonderlijk aan het eind van een zwaar trainingskamp en de weerstand van een Franse topclub.

Morgen vliegen de spelers en trainers terug naar Nederland en dan wordt de voorbereiding op de tweede seizoenshelft vanaf maandag hervat.

Opstelling SC Cambuur eerste helft: Virginia; Van der Meer, Mac-Intosch, Tol, Bangura; Van Kaam, Jacobs, Pichel (23’ Timan); Breij, Boere en Mambimbi

Opstelling SC Cambuur tweede helft: Virginia; Van Wermeskerken, Smand, Bergsma, Sylla; Smit, Hoedemakers, Paulissen; Sambissa, Uldrikis en Balk

Opstelling Lille OSC: Chevalier; Diakité, Fonte, Djaló, Ismaily (76’ Alexsandro); Andre, André Gomes (76’ Baleba), Cabella; Angel (76’ Angel), Zhegrova (76’ Ferrah) en Virginius (76’ David)

Scoreverloop:
22’ 0-1, Alan Virginius
75’ 0-2, Edon Zhegrova

Foto: www.dijksmedia.nl / Luc Hop