058-2963300
SC Cambuur nipt onderuit in oefenduel met twee gezichten

SC Cambuur nipt onderuit in oefenduel met twee gezichten

26 juli 2024, 16:41

In de bossen van Epe is deze week iets meer geel-blauw te zien dan normaal, want SC Cambuur was hier traditiegetrouw te gast voor het jaarlijkse trainingskamp. Op de velden van VV Wissel werd hier dagelijks pittig getraind en gewerkt op zowel fysiek als tactisch gebied.

Een dergelijk kamp wordt steevast afgesloten met een oefenwedstrijd en dat was dit keer niet anders. Met FC Den Bosch als tegenstander werd er drie keer drie kwartier geoefend om zo de belasting weer iets op te voeren.

Grote afwezige op de bank bij SC Cambuur was overigens Henk de Jong. De hoofdtrainer kampt met ziekte en was nog wel even van een afstand aanwezig als toeschouwer, maar droeg zijn taken voor de gelegenheid over aan Jeroen Burghout en Rik Reinsma.

Ook binnen de lijnen ontbrak er een tweetal dat normaal gesproken toch zeer waarschijnlijk in de basis zou starten. Topschutter Milan Smit was eerder deze week ook ziek en middenvelder Nicky Souren kampt met een lichte blessure.

Tot zover de huishoudelijke mededelingen en door naar de wedstrijd. Hoe goed het spel was van de geel-blauwen? Wisselend. Het eerste uur goed tot heel goed, het tweede uur defensief kwetsbaar en in een iets te laag tempo.

Voor rust was SC Cambuur, behoudens een moeizame openingsfase, baas op het veld en wist het vanuit goed positiespel meermaals gevaarlijk te worden. Een doelpunt uit een corner en een balverovering met Balk als eindstation zorgden voor een 2-0 ruststand en dat was nog slechts een magere afspiegeling van de verhoudingen.

Na rust zorgde Silvester van der Water met een knappe actie en dito schot al snel voor de 3-0 en leek er geen vuiltje aan de lucht voor SC Cambuur. Ook niet toen na iets meer dan een uur spelen een als voorzet bedoelde bal pardoes over Thijs Jansen heen zeilde en Den Bosch daarmee van de nul af kwam.

Er werd hoe langer hoe meer gewisseld en of dat de directe aanleiding was of niet, het spelbeeld verschoof gedurende de wedstrijd steeds meer in het voordeel van de Bosschenaren. Nog voor de eerste negentig minuten er op zaten zouden de bezoekers zelfs nog terugkomen tot eerst 3–2 en niet veel later 3-3. Voor het tweede doelpunt van de bezoekers overigens een eervolle vermelding, want was dat een heerlijke knal met links in de kruising.

Her zou in de laatste 45 minuten, toen er nog meer werd gewisseld en SC Cambuur zelfs nog een gedeelte bewust met tien man speelde nog erger worden. In de 109e minuut kon Gravenberch namelijk ban dichtbij de 3-4 binnentikken en dat zou ook direct de eindstand zijn.

Dat ook een oefenwedstrijd twee gezichten kan hebben werd vanmiddag maar weer eens bewezen in Epe, al zal de staf vooral tevreden zijn over het eerste uur en de gedane arbeid.

Nog maar één oefenwedstrijd te gaan tot de start van de competitie. Volgende week vrijdag is SC Cambuur te gast bij Herman Teeuwen Memorial en is VVV-Venlo de gastheer en tegenstander.

Opstelling SC Cambuur: Jansen(91’ Reiziger); Ottesen (70’ Mercera), Smand (70’ Van Mullem), Nieling (91’ Bergsma (115’ Jonker), Poll (91’ Marsman); Van Kaam (C) (91’ Zorgdrager), De Jong (91’ Nartey), Nartey (46’ Rölke); Balk (86’ Van Veen), De Leeuw (61’ Kooistra) en Pauwels (32’ Van der Water, 75’ Potma)

Opstelling FC Den Bosch: Bakker; Mulders, v/d Bogert, Maas; De Groot, Bakaľa, Ikeshita, Van Leeuwen, Burgering, Knöll en Acheffay

Scoreverloop:
19’ 1-0, eigen doelpunt
31’ 2-0, Balk
53’ 3-0, Van der Water
63’ 3-1
74’ 3-2
80’ 3-3
110’ 3-4

Foto: www.dijksmedia.nl